Обіцяли $21 тисячу: відомі нові подробиці про справу Соболєва

Військовослужбовцю АТО, якого підозрюють у вбивстві трирічного сина депутата Київської облради й ресторатора Вʼячеслава Соболєва, пропонували за вбивство політика $21 тис.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV, пише The Бабель.

“У ситуації з убивством дитини (а снайпер зазіхав на її батька) — це був чистий найм. Йому доручили, дали адресу, його супроводили, йому пообіцяли $1 тисячу, а якщо виконає — ще $20 тисяч. Це треба чесно говорити, це правда”, — сказав Аваков.

Що сталося?

Нагадаємо, у Києві увечері 1 грудня невідомі обстріляли автомобіль Range Rover депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва. В результаті замаху від поранення в голову загинув 3-річний син депутата Олександр.

Раніше стало відомо про те, що В’ячеслав Соболєв кілька років перебуває у жорсткому конфлікті з впливовим “донецьким” суддею. Йому і його родині надходили погрози, зокрема фізичної розправи.

2 грудня поліція затримала двох підозрюваних. За інформацією джерела OBOZREVATEL, їхні прізвища – Семенов і Лаврега.

Прокуратура Києва розповіла подробиці злочину. Зʼясувалося, що підозрювані винайняли кімнату в хостелі навпроти ресторану, з якого виходив Соболєв. Стрілець засів на балконі, а другий стежив біля самого ресторану. Замах на Соболєва був замовним.

4 грудня Шевченківський суд міста Києва обрав запобіжний захід обом підозрюваним у вбивстві у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права застави.

Хто такий Соболєв?

Вʼячеслав Соболєв – депутат Київської облради від БПП “Солідарність” і власник столичного ресторану “Маріо”.

У травні 2015 року українські ЗМІ повідомили, що Соболєв володіє мережею супермаркетів “Обжора”, яка працює на окупованих територіях від імені підприємства “Донукрторг”. У жовтні 2015 року тодішній керівник парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив, що Соболєв продав мережу “Обжора” ще в 2007 році.

Читайте також  Виглядав з балкону: у Миколаєві врятували хлопчика з квартири, яка палала (відео)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.