Ще три села добровільно приєдналися до Івано-Франківської ОТГ

На черговому засіданні сесії міської ради депутати підтримали рішення про приєднання Березівської, Колодіївської та Підпечерівської сільських територіальних громад до Івано-Франківської міської територіальної громади.

Як раніше зазначав директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк: “Утворюючи ОТГ ми дивимось у майбутнє, це збільшення території і вирівнювання можливостей в розвитку як міста, так і села. Переваги на етапі саме добровільного об’єднання – це інфраструктурна субвенція, землі за межами населених пунктів, якими села не могли скористатись окремо».

 

Івано-Франківську ОТГ було створено 9 жовтня цього року. Тоді обласний центр приєднав до себе 2 села – Черніїв та Підлужжя, ставши єдиною громадою.

Взагалі до Івано-Франківська планують приєднати 21 село.

На сьогоднішній день це п’ятий обласний центр (після Житомира, Тернополя, Вінниці й Сум) та 39 місто обласного значення серед 151, яке скористалося можливістю створення ОТГ відповідно до змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», підготовлених та пролобійованих Асоціацією міст України.

Відсьогодні територія згаданих сіл входить до складу Івано-Франківської міської ради.

До кінця року бюджети громад виконуватимуться окремо, як затверджено відповідними радами, а з 2020 року на території ОТГ діятиме єдиний бюджет, прийнятий Івано-Франківською міською радою.

Сільські голови очолять старостинські округи, а члени сільських виконавчих апаратів будуть працевлаштовані в ОМС міста.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.