Зеленський закликав мережі АЗС знизити ціни на пальне “на табло”

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками компаній – учасниць паливного ринку, нафто- та газовидобувної галузі й мереж автозаправних станцій, головними питаннями якої були зниження цін на пальне на українських АЗС та детінізація ринку.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

“Ми звертаємося до вас з пропозицією більш активно відреагувати на зміцнення курсу та зменшити відповідно ціну на бензин. Не надати знижки, а (зменшити ціну – прим.ред.) на табло”, – заявив президент.

За словами заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів, реальна ціна на пальне дуже відрізняється від ціни, яку встановлюють компанії відповідно до програм лояльності.

“Така ситуація невластива більшості європейських ринків – коли є настільки великі програми лояльності. Ми пропонуємо ціну, за якою ви реально продаєте бензин, перекласти на стелу (електронне табло – прим.ред.) й оптимізувати програми лояльності, чим збільшити конкуренцію на ринку”, – наголосила вона.

Своєю чергою представники компаній поскаржилися на діяльність нелегальних АЗС. За їхніми даними, майже 25% автозаправних станцій працюють поза законом, а також діють нелегальні нафтопереробні заводи.

“Ми готові допомогти. Якщо у вас є дані за областями – надайте нам. З нелегалами ми розберемося… Я вам обіцяю, що від січня, після свят, почнемо дуже жорстко боротися зі всіма нелегалами”, – відповів Зеленський.

Як зазначається, наступна зустріч президента з представниками компаній відбудеться у січні, зокрема, вони обговорюватимуть проблему боротьби з нелегальними АЗС.

Нагадаємо, на початку грудня Антимонопольний комітет закликав провідні автозаправні мережі знизити ціни на бензин А-95 та дизельне пальне. Приводом до такого звернення стало зниження у червні-листопаді оптових цін на бензин марки А-95 та на дизельне пальне орієнтовно на 20% та ріст курсу гривні стосовно долара приблизно на 12%.

Читайте також  Легалізація або демонтаж: у облдержадміністрації говорили, що робити із незаконними АЗС

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.