На Вінниччині вперше за 16 років побачили червонокнижного лісового кота. Відео

Просто так зустріти у нашій місцевості лісового кота – це рідкість. Але шанси є. Будемо разом шукати?

 

На Вінниччині вперше за 16 років виявили червонокнижного лісового кота. Зокрема, жмеринським лісівникам вдалося відзняти трьох кошенят лісового кота. Про це повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Просто так зустріти у нашій місцевості лісового кота – це рідкість. З одного боку, це добре, бо він – далеко не домашній кіт, а справжній хижак. За офіційними даними, в лісах регіону мешкає 20 таких котів.

На відео можна побачити, як відрізняється не лише зовнішність та розміри лісових кошенят від домашніх, а й поведінка, зокрема, приземиста хода, шипіння.

“Це вперше за 16 років роботи у лісовому господарстві у мене стався такий випадок. Ми знайшли виводок котенят у купі хмизу. Одне одразу ж утекло, інших двох ми, звісно, відпустили. Кубла ніде поблизу у дровах не було, швидше всього, мама-кицька вивела їх на полювання, налякалась і утекла. Котенята відрізняються від домашніх родичів не лише більшим розміром, а й особливо дикою поведінкою: шипіли, випускали кігті”, – розповідає майстер лісу Ярошинського лісництва Жмеринського лісгоспу Олександр Тимченко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.