Заплатить штраф: на Прикарпатті підприємець не оплачував працівникам понаднормову зарплату

Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду підтверджено правомірність дій Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо накладення штрафної санкції за порушення мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

В ході проведеного інспекційного відвідування в обласному центрі у фізичної особи – підприємця, що надає послуги мобільного харчування інспектором праці виявлено порушення ч.1 ст.106 КЗпП підприємець не провів оплату праці найманих працівників у подвійному розмірі годинної ставки за роботу в надурочний час, пише Фіртка.

За дане порушення законодавства про працю Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області на фізичну особу-підприємця винесено постанову якою накладено штраф у розмірі 83 460 гривень.

Не погодившись з даною постановою фізична особа – підприємець звернулася з адміністративним позовом до Івано-Франківського окружного адміністративного суду із вимогою скасувати постанову з підстав її протиправності.

За результатами розгляду адміністративної справи суд дійшов висновку, що фізичною особою-підприємцем допущено порушення вимог ч.1 ст. 106 КЗпП України, а саме не проведено оплату праці двох найманих працівників за роботу в понаднормовий час, а тому рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду визнано правомірними дії Управління Держпраці в Івано-Франківській області, а позивачу відмовлено в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.