Вестмінстерський палац перебуває в жалюгідному стані

На сьогоднішній день жодне з вікон палацу щільно не закривається.

1712421

Будівля британського парламенту перебуває в жалюгідному стані і потребує термінового ремонту, повідомила газета The Wall Street Journal.

За її даними, на сьогоднішній день жодне з 3800 його вікон щільно не закривається, багато приміщень і кабінети верхнього поверху періодично заливає після дощів, через що приходить в непридатність історичний інтер’єр, оргтехніка та службові документи.

На довершення до всього весь парламентський комплекс, за словами його службовців, перетворився на розсадник молі і мишей.

Вестмінстерський палац, пише видання, був практично повністю відбудований заново після пожежі 1834 року і відтоді жодного разу не реставрувався. Масштаби необхідного ремонту парламенту настільки великі, що його можна зробити лише за умови часткової або повної “евакуації” всіх його службовців і законодавців. Загальна вартість робіт оцінюється в суму від $ $4,5 мільярдів до $10,8 мільярдів.

Зараз на розгляді британських парламентаріїв перебувають три основні варіанти реконструкції будівлі. Часові терміни найбільш дорогого проекту визначені в 32 роки. Він передбачає тимчасове переміщення чиновників і законодавців всередині самої будівлі.Найбільш “дешевий проект”, що розрахований на 6 років, передбачає повний переїзд законодавчих зборів в іншу будівлю. Ймовірно, що голосування за проектами ремонту відбудеться в майбутньому році.

Газета зазначає, що британці можуть неоднозначно відреагувати на виділення мільярдів фунтів стерлінгів на ремонт парламентської будівлі в умовах значного скорочення соціальних витрат і зростання комунальних платежів. Та й самі законодавці не горять бажанням куди-небудь переїжджати. Прем’єр-міністр Девід Кемерон заявив щодо цього, що йому куди приємніше вести парламентські дебати в знайомих стінах. За його словами, він відчуває “емоційну прихильність до цього місця”.

Як повідомляв Кореспондент.net, ремонту потребує і знаменита годинникова башта Вестмінстерського палацу з її дзвоном Біг Беном, що коштуватиме казні в 15-20 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте також  Лесбійські фантазії Ольги Кобилянської

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: