100 літрів юшки та 200 глінтвейну: як у Брошнів-Осадській ОТГ відкривали ялинку (ФОТО)

Уже третій рік поспіль, з часу створення територіальної громади, у Брошнів-Осаді, на площі біля Народного дому, новорічну красуню відкривають в атмосфері єднання 25 грудня, коли припадає свято Різдва Христового за григоріанським календарем.

На дійство уже традиційно зібралися мешканці чотирьох населених пунктів. Усіх охочих безоплатно пригощали юшкою та глінтвейном, на площі працювала виїзна торгівля, інформує Фіртка з посиланням на сайт ОТГ.

Свято розпочалося з Господнього благословення. З вітальним словом до присутніх звернулися отець-декан Володимир Майка та отець-капелан Іван Креховецький.

Відтак разом з о. Олегом Ангельчуком, о. Василем Пастернаком та о. Миколою Гасяком запросили громаду до спільної молитви.

Ще одна важлива подія відбулася у цей святковий день: вперше пластуни Брошнів-Осадського осередку урочисто передали голові ОТГ Назарію Іваніву Вифлеємський вогонь, який засяє Господньою благодаттю у кожній домівці територіальної громади.

Далі Назарій Іванів привітав громаду із Різдвом Христовим та прийдешнім Новим роком, бажаючи миру, злагоди та єдності у розбудові нашої громади та всієї України. А також подякував усім, хто своєю працею, вміннями, талантами та фінансовою підтримкою долучився до створення справжнього святкового дійства та особливої атмосфери.

Слова вдячності адресував спонсорам та меценатам та усім, хто взяв участь у святкуванні. А також подякував учням ліцею та їхнім вчителям за виготовлені власноруч яскраві прикраси, жительці Брошнів-Осади Оксані Лагойді – за пухнасту і красиву ялинку, яка буде окрасою селища впродовж Новорічних та Різдвяних свят, а працівникам Народного дому та селищної ради за те, що її прикрасили. Відтак під оплески присутніх та новорічні мелодії головна ялинка ОТГ засяяла яскравими вогнями.

Дзвінкими колядками, щедрівками та віршуваннями присутніх звеселив колектив Брошнів-Осадського Народного дому «Гердан».

Читайте також  У РФ показали список заборонених зірок, які висловилися проти вторгнення Путіна

Святкову програму продовжив гурт «Брошнівські музики». На площі направду було велелюдно. У святковій піднесеній атмосфері впродовж години було спожито 100 літрів юшки та 200 літрів глінтвейну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.