Супрун розповіла українцям, як правильно закушувати

Головна порада екс-міністра полягає в тому, що пити алкоголь слід помірно, і закушувати не солодким і жирним, а овочами.
Колишня глава Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун, розповіла, як правильно закушувати алкогольні напої і чи варто їх чимось запивати. Про це йдеться в її авторському блозі.

Так, головна порада Супрун полягає в тому, що пити алкоголь під час святкового застілля слід помірно.

“Помірність означає, що за все святкування ви п’єте один маленький келих вина, кухлик пива або чарку міцного напою. Щось одне і тільки. Найкраще – не вживати алкоголь взагалі”, – зазначила вона.

Також Супрун рекомендувала не закушувати алкоголь жирною їжею.

“Якщо ви не можете оминути спиртне, візьміть до уваги три речі:

▪ Перше – алкоголь треба не закушувати жирним, а запивати мінеральною водою.

▪ Друге – від алкоголю хочеться їсти, особливо солодке, але це просто біохімічна пастка, викликана алкоголем і викидом інсуліну.

▪ Третє – алкоголь це також калорії, і чарочка за чарочкою буде сприяти тому, що доведеться набрати кілограм-другий на самій випивці.

Крім того, під час застілля, Супрун радить налягати на овочі, але не перемащувати їх майонезом.

“Овочі мають багато вітамінів, клітковини, сприяють травленню і містять мало калорій. Якщо застілля означає “добре наїстися”, то рослинна їжа – відмінний вибір. Овочі – це не тільки помідор з грядки, якого взимку не дістати. Це коренеплоди, гострий перець, квашена капуста, корейська морква, тушкований порей і гриби (хоча гриби це не рослини, це окреме царство). Головне – не перемащуємо їх майонезом”, – радить вона і додає, що для фізичного і психічного здоров’я важливо вчасно припинити їсти, сидіти або тусуватися.

Читайте також  Священнослужитель пояснив, як поводитись, якщо вас врекли

“Ви можете піти і лягти спати, грати в настільні ігри, читати книгу, танцювати, дивитися кіно, співати колядки або навіть караоке (головне співати добре). Святвечір або новорічна ніч навряд чи визначать ваше життя в наступному році. Значно більший вплив має ваше усвідомлене ставлення до їжі, сну, напоїв та дійсно дбайливе, співчутливе ставлення до себе”, – резюмувала Супрун.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.