Суд відпустив з-під варти ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід п’ятьом обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям на особисте зобов’язання.

Рішення оголосила суддя Маргарита Васильєва після виходу колегії суддів із нарадчої кімнати.

Так, Олегу Янішевському, Сергію Зінченку та Павлу Аброськіну запобіжний захід змінено з тримання під вартою на особисте зобов’язання, а двом іншим, Сергію Тамтурі й Олександру Маринченку – з нічного та цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання.

Присутні почали кричати “Ганьба!”.

Що було раніше:

Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.

В ході засідання прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.

Перед цим прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році.

27 грудня Київський апеляційний суд повідомив про заміну групи прокурорів у справі ексбійців спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року, під час розгляду зміни запобіжного заходу.

Передісторія:

Ексспівробітників “Беркута” звинувачують у розстрілі учасників масових протестів на київському Майдані Незалежності та вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

У лютому 2014 року бійців спецроти “Беркуту” Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка затримали за підозрою у розстрілі активістів Євромайдану.

У березні-квітні 2014 року за підозрою у розстрілі майданівців затримали екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовніка.

У липні 2014 року затримали ще одного підозрюваного у цьому злочині – екс-беркутівця Олега Янишевського.

У вересні 2014 року Садовніка відпустили під домашній арешт, а у жовтні 2014 року екс-командир роти “Беркута” втік.Згодом стало відомо, що РФ дала громадянство екс-командиру “Беркута” Дмитру Садовніку та 9 екс-бійцям спецроти, обвинуваченим у розстрілі 48 активістів Євромайдану у лютому 2014 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.