На Бурштинській ТЕС пояснили, чому працівників відправили у простій

Нещодавно на Бурштинській ТЕС оголосили простій – для робітників це означало відпустку без збереження заробітної плати.

Цими днями простій продовжили на три місяці – до 31 березня 2020 року, пише Фіртка.

Причини такої ситуації на самій ТЕС пояснюють несприятливими умовами на ринку електроенергії. Відтак, Бурштинська ТЕС змушена працювати головним чином вночі, коли прайс-кепи і споживання низькі.

“У цей час робота станції навіть не покриває собівартості виробництва електроенергії. Вдень, коли прайс-кепи вищі, віддають перевагу імпортній електроенергії зі Словаччини. Як результат, в грудні 2019 порівняно з груднем 2018 виробництво електроенергії Бурштинської ТЕС скоротилося на 35%.Через відсутністьпопиту на електроенергію і затребуваності в системі, Бурштинська ТЕС- змушена виводити частину персоналу в простій. Про це своєчасно були проінформовані місцеві і центральні органи влади. Виведення частини персоналу в простій не означає, що вся станція виведена в простій. Оперативний персонал в простій і з простою виводиться залежно від завантаження блоків. У постійному простої працівники КТЦ БуТЕС не перебувають взагалі. Станція забезпечує наявність персоналу для обслуговування блоків, які знаходяться в работі. Відповідно до КЗпП і колективних угод, за всіма співробітниками, виведеними в простій, зберігається 2/3 окладу. Незважаючи на простій, енергетики продовжують отримувати постійний дохід і зберігати робочий стаж. Частковий простій персоналу не вплине на енерго- і теплопостачання регіонів”, – зауважують у пресслужбі ТЕС.

Також на ТЕС зазначають, що інформація про Бурштинську та Добротвірську ТЕС, яка розповсюджена Андрієм Герусом та опубліковану в новині, не є достовірною.

“В склад ДТЕК Західенерго входить три станції – Бурштинська ТЕС (12 блоків), Добротвірська ТЕС (4 блока), Ладижинська ТЕС (6 блоків в роботі і 2 в консервації). При цьому середня кількість блоків у роботі в грудні наступна: Бурштинська ТЕС – 6,4 блока, Добротвірська ТЕС – 2 блока, Ладижинська ТЕС – 1,3 блока. Тобто ці станції зараз працюють в половину своїх потужностей”, – пояснюють у пресслужбі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.