Винуватець смертельної аварії на «Буковелі» відбувся умовним терміном (ВІДЕО)

Яремчанський міський суд виніс вирок щодо 21-річного жителя Надвірнянщини, який скоїв смертельну аварію на території туристичного комплексу «Буковель».

Смертельна аварія сталась 19 липня 2019 року, інформує Фіртка з посиланням на Галичину.

Обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем марки ВАЗ-211440. На крутому повороті він спробував обігнати попутний автомобіль, не втримав авто на трасі та вилетів на пішохідну доріжку, де в цей час йшла 46-річна жінка. Після цього транспортний засіб перетнув узбіччя і перекинувся з високого берега в потічок, який протікає ліворуч дороги.

У результаті отриманих ушкоджень жінка цього ж дня померла у Яремчанській міській лікарні.

Батько загиблої заявив у суді, що обвинувачений допомагав їм фінансово, узяв на себе витрати за похорон.

Дочка потерпілої також просила суд суворо не карати обвинуваченого.

«На даний час претензій фінансового характеру до обвинуваченого немає, але у померлої дочки було троє дітей, найменша – 2005 року народження, є хворою, необхідно, щоб обвинувачений їй допомагав до досягнення повноліття. З приводу покарання обвинуваченому просив суворо не карати, дати меншу міру покарання. З обвинуваченим проживали в одному селі, характеризує його сім`ю та самого обвинуваченого з позитивної сторони, обвинувачений матеріально допомагав їм», – йдеться у вироку суду.
Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину визнав, окрім того, що був у стані алкогольного сп’яніння, та суду пояснив, що працював на ТК «Буковель».

«Про те, що сталося дуже шкодує, не бажав біди. Квапився на іншу парковку, куди мав дещо завезти. Повністю відшкодував потерпілим спричинені збитки, просить його суворо не карати, узяв на себе обов’язки по утриманню дитини померлої жінки, тому змушений заробляти для її утримання, а також у нього на утриманні є маленька дитина (1 рочок)», – йдеться у вироку.
За висновком медичного огляду, який провели у Надвірнянській ЦРЛ, в обвинуваченого зафіксували алкогольне сп’яніння 1,6 проміле.

Читайте також  Паралімпієць з Франківщини Василь Петрунів розповів усе про Ріо

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 (два) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного за цим вироком основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном на 3 (три) роки.

Вирок винесла суддя Мирослава Польська за участю прокурорів: Майковського Р.Р., Семковича О.В.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.