Тягнибок відповів на заяву Ізраїлю й Польщі про “окуповану територію” і Бандеру

Голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок відповів на заяву послів Ізраїлю та Польщі щодо вшанування українських героїв і начебто приналежність частини території України до Польщі.

Про це Тягнибок написав у своєму “Фейсбуці”.

“Це лише перший відгомін політики «какой разніци» проголошеної преЗЕдентом Зеленським. У світі рахуються тільки з сильними – слабких душать. Як кажуть українці: “на похилу вербу й коза скаче”, – зазначив Тягнибок.

Лідер націоналістів зазначив, що українці поважають право громадян Польщі й Ізраїлю бути патріотами своїх держав і шанувати своїх героїв. І наголосив, що натомість українці очікують на таку саму повагу.

“Тому не смійте ставити нас перед вибором, хто наші герої! І не ризикуйте називати наші землі “окупованими територіями Польщі”. Бо можемо й нагадати вам про Надсяння, Підляшшя, Холмщину, Лемківщину і Західну Бойківщину”, – підкреслив Олег Тягнибок.

“Очевидно, що чекати адекватної реакції на ці випади від влади марно. Але це не означає, що українці беззахисні. Знайте: ми не мовчатимемо й адекватно реагуватимемо на провокативні дії політиків інших держав, які зазіхають на наші території і на українську гідність, принижуючи наших Героїв”, – додав Голова ВО “Свобода”.

Нагадаємо, 1 січня, у 111-ту річницю із дня народження Степана Бандери ВО “Свобода” організувало багатотисячні акції вшанування пам’яті Провідника ОУН по всій Україні. Наймасштабніший захід відбувся у Києві: націоналісти пройшли смолоскипним маршем по центру столиці й вивісили величезний портрет Бандери на будівлі КМДА на Хрещатику.

Після цього посли Ізраїлю й Польщі в Україні виступили із заявою, в якій засудили дії українців, звинуватили українських героїв в організації “етнічних чисток” та заявили про “окуповану територію Польщі, яка зараз є частиною України”.

Читайте також  “Без батька залишилося троє дітей”: у Польщі трагічно загинув українець, рідні просять допомогти перевести тіло

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.