Калущина продовжила шефські зв’язки та співробітництво з військовою частиною в Очакові

Цього тижня на Калущину завітала делегація Військово-Морських сил. 2 січня голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець зустрілася із командиром підшефної військової частини А 2637, капітаном І рангу Віталієм Харченком та його заступником капітаном ІІ рангу Олександром Кубишкіним.

Жанна Табанець підкреслила, що військові моряки потребують уваги, особливо в цей час, коли українська армія захищає цілісність та суверенітет України, та наголосила, що ми і надалі повинні продовжувати розбудовувати нашу армію, передає пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Під час наради обговорено напрямки співпраці у цьому році. Відтак голова РДА Жанна Табанець, голова районної ради Віктор Гільтайчук та командир військової частини Віталій Харченко підписали угоду про шефські зв’язки та співробітництво з військовою частиною в Очакові.

 

 

Калуський район з 1995 року здійснює шефство над військовою частиною Військово-Морських сил ЗС України А2637, яка дислокується в м. Очаків Миколаївської області. Згодом до шефства долучилися м. Калуш, Рожнятівський, Долинський, Верховинський та Богородчанський райони.

За роки шефської роботи підприємства та установи Калущини допомагали підшефній військовій частині покращити матеріально-технічну базу. У моряків у гостях побували художньо-самодіяльні колективи району, представники влади, підприємців, духовенства. Перебуваючи в підшефній військовій частині А 2637 ВМС ЗС України, делегації з Калущини ознайомлювалися зі службою та побутом моряків.

Формат співпраці вже давно вийшов за рамки надання матеріальної допомоги військовій частині. Делегації військової частини, перебуваючи на Калущині, регулярно брали участь у святкуванні різноманітних заходів: у зустрічах з учнями шкіл району, святах сіл і днях району, залучаючи при цьому художньо-самодіяльний гурт «Адмірал». Упродовж багатьох років завдяки сприянню командира військової частини Віталія Харченка оздоровлювалися обдаровані діти, переможці шкільної Ліги сміху, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, влітку на базах відпочинку в м. Очаків.

Читайте також  На Прикарпатті горіло кафе

На завершення розмови делегація Військово-Морських сил від Очаківського військо-морського гарнізону висловила сподівання, що співпраця з Калущиною триватиме і надалі. Сторони домовилися про довгострокові шефські зв’язки, щоб підтримати у високій бойовій готовності військову частину А2637 та сприяти вирішенню матеріальних, соціально-побутових проблем, а також військово-патріотичного виховання молоді.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.