Росія – один з найбільших експортерів та імпортерів Прикарпаття

Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–жовтні 2019р. становили 764,2 млн.дол. США, імпорту – 682,2 млн.дол. США.


У порівнянні з січнем — жовтнем 2018 р. обсяги експорту збільшилися на 0,3%, імпорту – зменшилися на 3,5%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 82 млн дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,12. Про це повідомляє Головне управління статистики.

Серед регіонів України за обсягами як експорту, так і імпорту товарів область посіла 13 місце.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти зі 105 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини, Російської Федерації, Польщі, Індії, Чехії, Білорусі, Італії, Туреччини, Німеччини.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 451,1 млн дол. США або 59% від загальнообласного обсягу експорту.

У товарній структурі експорту області значну частку займали обсяги полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, механічних та електричних машин, деревини та виробів з деревини, живих тварин, продуктів тваринного походження, мінеральних продуктів, продуктів рослинного походження.

У розрахунку на одну особу населення в області експортовано товарів на 557,4 дол. США (по Україні – 990,4 дол. США), що відповідає 15 місцю серед регіонів держави.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Болгарії, Китаю, Польщі, Німеччини, Білорусі, Румунії, Італії.

З країн ЄС отримано товарів на 376,7 млн.дол. США або 55,2% від загальнообласного обсягу імпорту.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, засобів наземного транспорту, крім залізничного, недорогоцінних матеріалів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

Читайте також  Ми дали слово, що на початку 20-го року відкриємо людям цю таємницю: Магдалена та Хаял Алекперов розповіли про…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.