Ті, хто любить читати, живуть довше: висновки вчених

Нарешті вчені зайнялися справою і довели, що чудова звичка багато читати здатна принести нам не тільки ясність розуму і багатство фантазії, але і ще дещо цінне – додаткові роки життя!

b910510f7aac00fb1a561a60581fa9e6

У Школі громадського здоров’я Єльського університету підвели підсумки великого дослідження про вплив читання на тривалість життя. У дослідженні, яке тривало цілих 12 років, брали участь 3,6 тисячі літніх чоловіків і жінок. Серед них були найрізноманітніші люди – від затятих любителів читання до тих, хто торкається до книг тільки під час прибирання.

114750_or

З’ясувалося, що люди, які люблять читати і регулярно це роблять, живуть в середньому на 2 роки довше всіх інших. Серед пенсіонерів, які звикли проводити за книгою від 3,5 години в тиждень і більше, ризик смерті в найближчі 12 років на 20% менший, ніж серед всіх інших літніх людей.

Один з авторів дослідження професор Бекка Р. Леві запевнив:

Достатньо всього півгодини читання в день, і ваші шанси на довше життя стрімко зростуть!

reading_books

Цікаво, що «книжкова терапія» працює для всіх, незалежно від рівня доходу, професії, сімейного стану, раси і задоволеності життям. Допомагають довше жити саме книжки. У людей, що віддають перевагу газетам і журналам, результати були не такі вражаючі.

ba1cd7aa51440af80ca0277841b0ab65

Відомо, що читання – найефективніший спосіб знизити стрес і відволіктися від повсякденних турбот. Воно дозволяє мозку довше залишатися молодим і підвищує рівень інтелекту, збільшуючи число нервових зв’язків у мозку. Звичка до читання відсуває старість і хворобу Альцгеймера. Вона допомагає боротися з депресією, покращує соціальні навички та творчі здібності.

73ed0f1a34700be86a3c891d187ab628_w960_h2048

Про користь читання вчені знають давним-давно, але дослідникам з Єльського університету першим вдалося довести, що воно дійсно впливає на тривалість нашого життя.

Читайте також  Зеленський повідомив, що вакцина від коронавірусу в Україні буде платною для окремих людей

 zachem_nuzhno_chitat_knigi

Ми вважаємо, це новина року, і вже біжимо вибирати собі нову книжечку!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.