В Івано-Франківську новобрані нацгвардійці склали присягу.

Присягу на вірність українському народові склали 48 новобранців. Варто зауважити, що серед них і дві жінки. Усі вони з різних областей України, і саме сьогодні стали повноправними воїнами військової частини Національної гвардії України 1241. Вони обіцяли ніколи не зрадити українському народові, охороняти Україну та її суверенітет, а також сумлінно виконувати свої обов’язки в інтересах співвітчизників.

За словами керівника частини, полковника Олександра Науменка, прийняття присяги покладає на новоспечених нацгвардійців всю повноту відповідальності.

“День присяги – це свято для всієї частини. У присутності побратимів, рідних і друзів ви поклялися захищати Україну та з честю виконувати свій обов’язок. Кожен з нас присягу приймає тільки один раз, тож запам’ятайте цей день на все життя”, – сказав командир.

Молодий військовий Микола Геник розповів, що пішов служити за своїм бажання. Стверджує, що кожен чоловік має відслужити у армії.

«Я сам з Косівського району. Моя увага впала на Нацгвардію, тому й пішов. Спеціальність буду вибирати уже після служби. Я вважаю, що потрібно захищати нашу територіальну цілісність та недоторканість країни», – говорить він.

Опісля новобранці зачитали текст присяги і підписалися під нею.

“За час навчання в частині, ми стали набагато самостійнішими і мужнішими. Дуже радий, що нас прийняли у військову сім’ю”, – каже новобранець Данів.

На завершення урочистостей капелан частини поблагослових всіх військових та окропив їх свяченою водою.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: