Керівник “Муніципальної варти”, відсторонений через хабарі у структурі, повернувся до роботи

Керівника “Муніципальної варти” Андрія Прусака, відстороненого від роботи через хабарництво у структурі, повернули на посаду голови ліквідаційної комісії КП “Муніципальна варта”.

Нагадаємо, в Івано-Франківську замість двох структур міської ради створили одну – “Муніципальні добродії”. Однією із причин стало те, що двох працівників КП «Муніципальна варта» затримали під час отримання хабаря від підприємця. Гроші вартові вимагали за те, щоб не складати протокол за фактом продажу алкоголю неповнолітнім, інформує Фіртка з посиланням на ГК.

Службове розслідування щодо неправомірних дій муніципалів проводив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Ігор Влізло. За його словами, немає юридичних підстав, щоб звільняти Прусака.

“На час службового розслідування він справді був усунутий. Працівники давали пояснення і, з’ясувалося, що він не давав вказівок займатися протиправними діями. Висновок був один – ні начальник, ні заступник не мають відношення до цієї ситуації, тобто юридичних підстав звільняти Андрія Прусака немає. Він продовжив виконувати свої обов’язки”, – каже Влізло.

Втім, на своїй посаді Андрій Прусак залишиться лише до кінця лютого, поки “Муніципальну варту” ліквідовують. Нову структуру “Муніципальні добродії” очолить Михайло Шутак.

“Зараз він, фактично, єдиний керівник. Він буде доводити це підприємство до кінця, поки не почне працювати нова структура. Андрія Прусака у “Добродіях” не буде”, – зазначив Михайло Смушак, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.