Спецслужби США зацікавилися кібератакою російського ГРУ на українську компанію Burisma

Американські розвідувальні служби вивчають дані, які вказують на спробу пов’язаних з Росією хакерів атакувати сервери української компанії Burisma. Про це повідомила координатор апарату директора Національної розвідки США щодо забезпечення безпеки виборів в країні Шелбі Пірсон.

Розвідка США з’ясовує, чи не пов’язана хакерська атака на українську газовидобувну компанію з майбутніми виборами в США. Хакери могли шукати компромат на колишнього віце-президента Джо Байдена, оскільки його син Хантер Байден раніше входив до наглядової ради Бурісми.

Відповідаючи на запитання, чи не шукали російські хакери компромат на Байдена, щоб перешкодити йому балотуватися на пост президента США, представниця Національної розвідки США Шелбі Пірсон зазначила: «Ми не відкидаємо жодної версії щодо того, що шукали розвідувальні служби в Бурісмі, включаючи версію, яку ви назвали».

Методи кібератаки на українську газовидобувну компанію Бурісма схожі на ті, які росіяни використовували під час зламу електронної пошти Гіларі Клінтон у 2016 році. Російські хакери за допомогою фішингових листів отримали доступ до електронних скриньок працівників Бурісми. Однак незрозуміло, які матеріали їм вдалося викрасти.

Спеціалісти компанії Area 1, очолюваної колишнім представником Агентства національної безпеки США, виявили, що російське Головне розвідувальне управління почало атаку на Бурісму ще в листопаді 2019 року, і атака все ще тривала на момент, коли  Area 1 оприлюднили цю інформацію в понеділок 13 січня.

Викликає серйозне занепокоєння той факт, що навіть після двох руйнівних кібератак на український енергетичний сектор, стратегічні українські підприємства продовжують залишатися беззахисними перед російськими спецслужбами, від чого страждають не лише економічні інтереси України, але і її міжнародний імідж.

 

https://www.rbc.ua/ukr/news/razvedka-ssha-zainteresovalas-atakami-rossiyskih-1579056255.html

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-01-14/u-s-spy-agencies-tracking-russian-hack-of-biden-linked-burisma

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: