У понеділок Франківськ попрощається із загиблою в Ірані бортпровідницею Марією Микитюк

Загиблу в авіакатастрофі в Ірані франківчанку Марію Микитюк разом з іншими загиблими українцями планують доправити до Києва в неділю, 19 січня. Про це повідомили в МАУ.

“Загиблі українські пасажири і екіпаж рейсу PS752 повертаються в Україну у неділю, 19 січня. Церемонія вшанування пам’яті загиблих внаслідок катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» в Ісламській Республіці Іран відбудеться в Терміналі В Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Доступ відкритий для всіх. Збір біля входу до Терміналу В о 12:00. Попрощатися з загиблими можна з 13:00 до 19:00”, – інформують українські авіалінії.

Як повідомляє КП Міська ритуальна служба, за попередньою інформацією, в понеділок, 20 січня, о 10:00 в Будинку смутку Івано-Франківська, на вул. Побутова, 3, відбудеться панахида, на якій можна буде попрощатися з Марією Микитюк.

Опісля домовину перевезуть в рідне село Старі Кривотули, там відбудеться поховання.

Нагадаємо, в Тегерані 8 січня після зльоту з міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні пасажирський літак авіакомпанії “МАУ” зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. Усі 176 пасажирів і членів екіпажу загинули.

Серед загиблих громадяни 7 країн: Іран – 82; Канада – 63; Україна – 11 (2 пасажири і 9 членів екіпажу); Швеція – 10; Афганістан – 4; ФРН – 3; Велика Британія – 3.

В авіакатстрофі загинула й 24-річна франківчанка Марія Микитюк, яка працювала бортпровідницею. Марія – випускниця франківської Української гімназії №1, згодом навчалася в Національному авіаційному університеті. Єдина дитина в родині.

Президент Володимир Зеленський у цей час відпочивав в Омані, голова СБУ Іван Баканов – на елітному гірськолижному курорті Куршевель у Франції. Зеленський висловив співчуття родинам загиблих у авіакатастрофі та запевнив, що держава надасть їм необхідну допомогу. Зеленський пообіцяв негайно вилетіти до України, але насправді прибув лише через добу.

Читайте також  Біль і сльози: У Франківську проведуть в останню путь воїна Олега Паркулаба

9 січня авторитетні американські і світові ЗМІ з посиланням на високопосадовців США опублікували інформацію, що, найімовірніше, літак МАУ впав не через технічні несправності, як припускали спочатку, а був збитий іранською ракетою. Newsweek відзначає, що, за інформацією джерел видання, літак МАУ був уражений іранською ракетною системою “Тор М-1” російського виробництва. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо прямо заявив, що літак МАУ в Ірані був збитий іранськими силами ППО. Офіс президента Зеленського два дні не міг сформулювати своєї позиції щодо катастрофи, що викликало обурення в соцмережах. Зрештою, Зеленський заявив, що “версія про ракету не є підтвердженою”.

11 січня, Іран визнав, що збив український літак ракетою.

Президент Володимир Зеленський наполягав, щоби тіла загиблих повернули на Україну до 19 січня – щоб їхні рідні могли з ними гідно попрощатися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.