Підозрюваному у вбистві болгарської студентки дозволили відвідувати лікаря та університет

Запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом Ельдару Астановупродовжили ще на 60 діб. Таке рішення сьогодні ухвалив Богородчанський районний суд.

На засідання не з’явилися свідки та захисниця Астанова Надія Шпак. Тому суд одразу розглянув питання щодо продовження Ельдару Астанову міри запобіжного заходу, пише Фіртка з посиланням на Суспільне.

Прокурор Василь Мельник просив суд наступне:

“Враховуючи те, що підстав на обрання більш м’якого запобіжного заходу немає, прошу суд продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під цілодобовим домашнім арештом на 60 днів з покладанням наступних обов’язків: здавати на зберігання стороні обвинувачення свій паспорт для виїзду за кордон, прибувати за першим викликом до суду, не відлучатися з населеного пункту, повідомляти заздалегідь суд про можливу зміну місця свого проживання, утриматися від спілкування зі свідками та потерпілими у цьому кримінальному провадженні”.

Адвокати Астанова були проти такого клопотання. Захисник Ровшанбек Розметов просив змінити запобіжний захід.

“Я частково підтримаю клопотання прокурора, Астанов буде виконувати ці обов’язки. Прошу частково задовольнити клопотання прокурора щодо домашнього арешту тільки в нічний час, оскільки зараз буде стояти питання про навчання Астанова”, – сказав адвокат Ельдара Астанова Ровшанбек Розметов.

Астанов має намір поновити навчання в Івано-Франківському національному медуніверситеті.

Порадившись у нарадчій кімнаті, суд вирішив продовжити міру запобіжного заходу на 60 днів.

Також суд дозволив Ельдару Астанову відвідувати лікаря та навчальний заклад. Наступне засідання відбудеться 29 січня о 14:00.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.