У Калуші пропонують збудувати нову дорогу

Новий проєкт Генплану міста пропонує масштабне будівництво автодоріг.

Зокрема, в ескізному проєкті Генплану є нова дорога, яка починається біля «Кахелини» і виходить на наявну дорогу на Височанці — у бік Залісся, розповів “Вікнам” головний архітектор міста Роман Кузик.

Ще одна нова дорога пролягає паралельно вулиці Європейська і забезпечує вихід з Височанки прямо на перехрестя вулиць Пушкіна і Євшана. Також за ескізним проєктом Генплану змінюється конфігурація магістралі з Івано-Франківська на Долину, яка проходить через місто, — вулицями Івано-Франківська, Бандери, Грушевського, Долинська. А саме: пропонується збудувати нову ділянку від розвилки біля парку до вул. Грушевського, оминаючи центральну частину міста.

Діюча дорожня інфраструктура залишається незмінною: розширяти дороги немає потреби, оскільки вони свого часу проектувалися на 120-тисячне місто. Щодо ще однієї болісної проблеми — парковок і гаражних масивів, то їх влаштовуватимуть на периферії: в уже забудованих кварталах для цього немає місця.

Утім, забудова нових кварталів і прокладання нових доріг, навіть за умови, що Генплан буде затверджено в поданому варіанті, — дуже далека перспектива. І не факт, що саме так і буде. У підсумку потребу в новій житловій забудові визначатиме поточна економічна і демографічна ситуація, яка в далекій перспективі, як свідчить досвід, може дуже різнитися від прогнозу. Але це не применшує важливості Генерального плану: вся наступна містобудівна документація має йому відповідати і це унеможливлює використання земель, які, наприклад, передбачені для нових житлових кварталів в інших цілях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.