Давно забуті хвороби та нові епідемії: як атакують найстрашніші віруси сучасності (фото)

Землею досі ширяться, здавалося, давно забуті хвороби. На додачу – епідемії, які сколихнули світ лише нещодавно. У Китаї нині шириться невідомий раніше вірус – медики зафіксували вже 300 випадків інфікування. Патоген, що належить до родини коронавірусів, призводить до пневмонії та проблем з диханням. Унаслідок недуги вже загинуло шестеро людей.

Про те як атакують такі смертоносні вірусі, як чума, сибірка та ебола, повідомляє ТСН.ua.

Свого часу чума викосила близько половини населення Європи. І от днями у Китаї у двох людей діагностували хворобу. Загалом же протягом останніх 20 років було зафіксовано близько 50 тисяч випадків захворювання серед людей.

Чума наразі класифікується ВООЗ як захворювання, що заново з’являється.

Сибірка відома ще з глибокої давнини – фіксують її і сьогодні. У жовтні у Тернопільській області України у дитини запідозрили сибірську виразку. На щастя, діагноз не підтвердився. Втім за рік до цього на Одещині одразу у п’ятьох людей діагностували сибірку. Інфекція поширилася від одного подвір’я, на якому захворіла корова.

У 1976 році вперше зафіксували спалах Еболи. Відтоді небезпечною хворобою заразилися понад 30 тисяч осіб, більш ніж 11 тисяч – померли. Спалахи недуги продовжуються й дотепер – так, лише цього літа від Еболи у Демократичній республіці Конго загинуло понад 2000 осіб.

Нещодавно стало стало відомо, що невдовзі еболі, ймовірно, буде покладено край – ученим вдалося створити ліки, які є ефективними у 90 % випадків. Відтепер їх видаватимуть усім пацієнтам у Демократичній Республіці Конго.

У країнах Азії у близько 300 людей уже виявили небезпечний смертельний коронавірус, який уперше виявили в китайському місті Ухань і який почав стрімко ширитися. Станом на ранок 21 січня 2020 року відомо вже про шість смертей через цей вірус.

Читайте також  Україну чекає тотальний жорсткий карантин, ситуація погіршиться, – Александрін

Вірус з Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітро–крапельним шляхом тваринам, людям.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:
− уникати контактів з тваринами;
− не їсти сире або погано оброблене м’ясо;
− уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
− регулярно та ретельно мити руки.

Вірус схожий на застуду. Але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: