Зеленський зустрінеться з Путіним в Ізраїлі

23 січня президент України Володимир Зеленський може зустрітися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Їхня зустріч пройде у Ізраїлі. Обидвоє туди мають прибути на Форум пам’яті Голокосту.

Про зустріч Зеленського та Путіна у своєму телеграм-каналі написав російський журналіст Олексій Венедіктов, пише 24 канал.

“В Ізраїлі завтра (23 січня) відбудеться зустріч президентів Росії та України. А де ж ще їм зустрічатися”, – підкреслив він.

Деякі телеграм-канали, що публікують “інсайди”, цю інформацію підтвердили. Також є інформація, що зустріч Путіна та Зеленського готує помічник українського гаранта Андрій Єрмак.

У Офісі президента у коментарі 24 каналу сказали, що у програмі візиту Зеленського до Ізраїлю його зустріч із Путіним попередньо не була запланованою. Водночас у відомстві додали, якщо спілкування Зеленського та Путін все ж відбудеться, український президент планує обговорювати лише питання подальшого звільнення утримуваних осіб.

Зауважимо, що підстави для зустрічі Зеленського та Путіна все ж є. Згідно з офіційною інформацією, обидвоє у цей час справді перебуватимуть у Ізраїлі.

Що відомо про візит Зеленського до Ізраїлю

Щодо Зеленського, то 23 – 24 січня тут він перебуватиме з робочим візитом. Мета візиту – участь у пам’ятних заходах у межах Світового форуму Голокосту, присвяченого 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц.

Згідно з повідомленням пресслужби українського президента, у межах свого візиту до Ізраїля Зеленський має провести перемовини з керівництвом цієї близькосхідної країни та зустрітися з представниками ізраїльських ділових кіл.

У Ізраїлі в Зеленського заплановано зустрічі з:

президентом країни Реувеном Рівліним,

прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху,

спікером Кнесету (парламент у Ізраїїлі) Юлієм Едельштейном.

Що відомо про візит Путіна до Ізраїлю

Як повідомляє російська служба BBC з посиланням на ізраїльські ЗМІ, господар Кремля має прилетіти до Ізраїлю вранці 23 січня, а вже увечері полетіти назад.

Читайте також  Пyтíн вíддaв нaкaз! Oгօлօcили – cтpaшнe píшeння: зaгpօзa для ЗCУ. Hօвий eтaп вíйни -пօпepeдили

Планують, що тут він також візьме участь в Міжнародному форумі пам’яті Голокосту, зустрінеться на Західному березі з президентом частков визнаної Палестини Махмудом Аббасом, а також відкриє пам’ятник жертвам блокади Ленінграда в єрусалимському парку Ган-Сакер.

Від візиту Путіна Ізраїл очікує на повернення своєї громадянки Наами Іссахар, яку в Москві за контрабанду наркотиків засудили на сім з половиною років колонії. Також очікують, що Путін проведе конструктивну розмову щодо Сирії.

Що відомо про попередні контакти Путіна та Зеленського

Лідери Росії та України вперше особисто зустрілися під час нормандського саміту, який пройшов у Парижі 9 грудня. Також це була перша зустріч українського та російського президентів за останні 3 роки. До цього вони кілька разів зідзвонювалися. Більшість телефонних розмов відбулася з ініціативи українського президента. Сторони обговорювали здебільшого війну на Донбасі, обмін полоненими і повернення українських кораблів, які Росія торік захопила на Азові.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: