Депутати погодилися купити квартиру за 1,2 мільйони, щоб з’єднати бульвари

В Івано-Франківську відбулась позачергова сесія міської ради. Серед майже трьох десятків питань депутати розглянули і проєкт рішення «Про викуп об’єктів нерухомого майна, які перебувають у власності фізичних осіб для суспільних потреб».

Мова йде про викуп ще однієї квартири з будинку на вулиці Сонячна, 51а, який стоїть на шляху з’єднання Північний та Південний бульвари, передає Фіртка.

Варто наголосити, що одну з квартир місто викупило ще у 2018-му році, а щодо іншої – тривала судова справа. Саме зараз цю квартиру площею 87.9 квадратних метрів планують купити.

За продаж цього майна міська рада готова заплатити власникам цього майна 1 мільйон 200 тисяч гривень, що за аналізом ринку нерухомості вистачить на купівлю нової квартири.

Як повідомляла Фіртка, Північний та Південний бульвари планують об’єднати цього року. Проєкт сполучення бульварів у 2006 році розробив НДІ «Проектреконструкція». Сума, за яку ремонтуватимуть вулицю, – 46 440 000,00 гривень.

Нагадаємо, у 2017 році проєкт по з’єднанню Північного та Південного Бульварів таки зрушився з “мертвої точки” і розпочалися роботи по з’єднанню бульварів. Проте, згодом виникли проблеми з підписанням договорів з підрядними організаціями.

У вересні почали асфальтувати нижній шар дороги, яка сполучатиме два бульвари. До робіт взялися активно – згодом комунальники почали демонтовувати МАФ, який заважав об’єднанню, і розбирати “п’яний базар”.

У січня 2019 року УКБ розповіли, що епопея з об’єднанням Північного та Південного бульварів у Франківську завершиться цього року, а їх об’єднання мало розпочатися після Дня міста. У квітні Управління капітального будівництва оголосило тендер на роботи з будівництва Північного бульвару на ділянці від вул. Бельведерської до вул. Панаса Мирного. Переможцем тендеру стало ТОВ «Івано-Франківськавтодор». Вартість робіт становить 45,4 млн гривень.

Читайте також  Безкоштовну крамницю з одягом та їжею для потребуючих відкрили франківські волонтери (ФОТО)

Планується, що роботи повинні завершитись до 1 липня 2020 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.