“Мій дід теж був вояком УД «Галичина» і я гордий з цього”: мер Франківська відповів на закиди нардепа Бужанського

Руслан Марцінків відповів народному депутату від “Слуги народу” Максиму Бужанському, котрий назвав голову крайового братства дивізійників “Галичина”, почесного громадянина Івано-Франківська Михайла Мулика, “заслуженим есесівцем”.

Про це інформує кореспондент Фіртки.

“Напевно у нас Україна різна! Одна українська, інша – промосковська, малороська! Відкрию таємницю – мій дід теж був вояком УД «Галичина» і я гордий з цього! Для багатьох хлопців тоді це була можливість відродити січове стрілецтво! Сьогодні о 19.00 панахида, а похорон завтра об 11.00! Поховаємо на Алеї Слави!”, – йдеться у дописі Марцінківа на своїй офіційній сторінці.

Ці висловлювання українського нардепа встигли підхопити російські ЗМІ, зокрема, інформаційні агенції “Антифашист” та видання “Царь град”.

Варто додати, що в українських ЗМІ Максима Бужанського описують як проросійського блогера й підкреслюють, що його риторика має “майже повний набір типового проросійського блогера/політика”.

Згідно з аналізом українських журналістів публічної діяльності Бужанського за останні кілька років перед обранням у депутати ВР у 2019, він має погляди, тотожні ідеології проросійської партії “Опозиційна платформа — За життя”, зокрема, він послідовно критикує Революцію гідності, заявляючи, що Януковича слід було звільняти з посади президента виборами, а не революцією, й зазначаючи, що “єдиний результат Майдану — легалізація нацизму”.

Нагадаємо, 25 січня пішов з життя 99-річний голова крайового братства дивізійників “Галичина”, почесний громадянин міста Івано-Франківська Михайло Мулик.

У понеділок о 19.00 год відбудеться панахида за померлим, а у вівторок, 28 січня, об 11.00 – похорон.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.