У Києві офіційно підтвердили перший випадок зараження коронавірусом

У Києві Офіційно підтверділі перший випадок зараження коронавірусів.

У Києві підтвердили один випадок коронавируса.

Про це повідомляє «Обозреватель».
У коментарях представники лабораторного центру пізніше відзначили, що це не китайський коронавірус 2019 nCoV, який поступово охоплює країни світу і призводить до загибелі людей.

Результати про захворювання українця показало дослідження державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України».

Також, по дорученням Президента України Володимира Зеленського відбулася нарада оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації щодо поширення нового коронавируса, повідомляється на сайті РНБО України.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова відбулася нарада оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації щодо поширення нового коронавируса 2019 n-CoV в світі, оцінки загроз національній безпеці України, стану організації протиепідемічного захисту населення Україна, зокрема, громадян і працівників дипломатичних місій України, які перебувають на території КНР.

У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Євдокимов, голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук, представники Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства фінансів України, Міністерства культури, молоді та спорту України, Міні стерства освіти і науки України, Державної служби та України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишев.

Під час наради Секретар РНБО України наголосив першочерговості виконання завдання по посиленого контролю над ситуацією в частині можливості поширення нового коронавируса і злагодженої роботи всіх органів влади з організації відповідних заходів.
Зокрема, Данилов зазначив, що пріоритетними є організація компетентними органами, перш за все українським дипломатичними представництвами, повного обліку українських громадян, які перебувають на території КНР, збір інформації про них і встановлення контактів.

Читайте також  У Львові від російської ракети загинув відомий баскетболіст: був найкращим в Україні

Міністерству охорони здоров’я України доручено реалізувати системне широке інформування громадськості про ситуацію з розповсюдження коронавируса шляхом надання відповідних рекомендацій про ознаки вірусу; заходи по його запобіганню та лікуванню. Крім того, МОЗ спільно з Центром громадського здоров’я доручено посилити спроможності колл-центру для надання та отримання оперативної інформації громадянам.

Також планується випускати щоденний інформаційний бюлетень про ситуацію з поширенням коронавируса в світі і в Україні.

Міністерству фінансів України доручено при необхідності передбачити додаткові витрати на забезпечення лікувальних закладів необхідними медичними препаратами та обладнанням.
Посольство України в КНР має забезпечити поширення рекомендацій українським громадянам покинути територію Китаю, а Міністерство закордонних справ України – рекомендувати українським громадянам утримуватися від відвідування Китаю найближчим часом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США, Франція і Японія масово евакуюють своїх громадян з-за коронавируса nCoV.

Як повідомляла “Хвиля”, з’явилося відео наслідків зараження вірусом nCoV в Китаї, а також відео, що пояснює спалах коронавируса в Китаї.

Раніше була опублікована інструкція, як захистити житло від китайського коронавируса.

Крім того. стало відомо, що коронавірус все ближче до України, він уже потрапив в Москву, Пітер і Іркутськ. У зв’язку з цим в «Борисполі» посилять контроль через смертельну вірусної інфекції nCoV.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.