У Калуській ОТГ 32-м онкохворим виплатять 152 тис. гривень

Днями постійна депутатська комісія Калуської міської ради з гуманітарних питань розглянула і погодила кілька проєктів рішень щодо виплат допомоги відповідно до міської програми соціального захисту на поточний рік.

Зокрема, в січні на розгляд міської ради винесуть питання про виділення одноразових грошових допомог на лікування 32-ох онкологічних хворих. З них 30 — мешканці міста, двоє — сіл Сівка-Калуська і Мостище Калуської міської об’єднаної територіальної громади. Загалом їм виплатять 152 тис. гривень, інформують “Вікна”.

Нагадаємо, міською програмою соціального захисту для виплати допомоги на лікування онкологічних хворих передбачено 1,4 млн гривень.
Також комісія підтримала виділення допомоги на лікування трьох дітей з діагнозом “цукровий діабет”. Розмір такої допомоги — 5 тис. гривень. Загалом буде виплачено 15 тис. гривень, а програмою соціального захисту на виплати допомоги для лікування дітей з цукровим діабетом передбачено 136 тис. гривень на рік.

Одноразову допомогу у розмірі 5 тис. гривень буде виплачено й одному учаснику АТО. Програмою на такі виплати передбачено 200 тис. гривень.

Крім того, допомога на лікування з міського бюджету надійде на лікування 29-ти дітей з інвалідністю. Гуманітарна комісія погодила відповідний проєкт розпорядження міського голови. На лікування 26-ти дітей виплатять по 1200 гривень. Ще двом дітям, які перенесели операції, виділили по 2000 гривень, і одній дитину, яка потребує спеціальної дієти, — 5000 гривень. Загалом розподілили понад 40 тис. гривень з передбачених програмою соціального захисту на цей рік 300 тис. гривень.

Також комісія з гуманітарних питань погодила проєкти рішень, якими будуть внесені зміни до Порядку надання одноразових грошових допомог різними категоріям громадян, надання пільг соціально-незахищеним верствам населення. Рішення міської ради надалі поширюватиметься не лише на мешканців Калуша, але й на мешканців населених пунктів Калуської міської ради.

Читайте також  Відомі блогери об’єдналися для того, щоб допомогти франківським медикам

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.