На Прикарпатті посилюють заходи щодо недопущення пташиного грипу

В Івано-Франківській ОДА відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Розглядали питання щодо недопущення поширення пташиного грипу територією області, пише Фіртка.

“19 січня на Вінничині виявлено штам пташиного грипу. Знищено все поголів’я птиці у господарстві. Основними переносниками цього вірусу є дикі тварини. При контакті з птицею вірус може передатися людині”, – зауважила заступник голови ІФ ОДА Марія Савка.

З метою недопущення збудника грипу на території області доведено інформацію власникам усіх господарств, їх зобов’язали посилити заходи безпеки на період міграції перелітної птиці.

“Обмежено вигул домашньої птиці, особливо на території районів, через які проходять шляхи перельоту дикої птиці. Зобов’язано керівників мисливських угідь повідомляти про усі випадки загибелі дикої птиці. Поки що таких звернень не було”, – зауважив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи ГУ Держпродспоживслужби в області Іван Васьків.

Також спеціалістами проводять обстеження водойм, де можуть зупинятися перелітні птахи. Імпортоване м’ясо птиці також поміщено на карантин і проводяться проби. Визначено і території, які є у групі ризику – ті, де протікають річки і є маршрути перельоту диких птахів.

Прикарпатців просять повідомляти про випадки загибелі домашньої птиці у відповідні профільні органи, щоб унеможливити занесення і поширення вірусу в області. Головні ознаки: почорніння гребеня і “сережок” птиці, храп і діарея у птиці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.