Марцінків доручив Держпродспоживслужбі перевірити продукцію Івано-Франківського молокозаводу

На сьогоднішній оперативній нараді мер Марцінків порушив питання якості масла, сиру і сметани Івано-Франківського молокозаводу. Напередодні на одному з центральних каналів був телесюжет про франківські фальсифікати.

Руслан Марцінків доручив Держпродспоживслужбі перевірити продукцію.

«Треба перевірити офіційно. Зважаючи, що вони беруть участь у тендерах. Має бути факт. Віри “1+1” нема. Особливо після виборів і сюжету про Петра Шкутяка. Але сигнали поступають і треба перевірити», – висловився міський голова.

КУРС писав, що Франківський молокозавод виграв тендер на поставку 26 тонн сиру до закладів освіти

Вирішили, що Держпродспоживслужба проведе офіційну перевірку на підприємстві.

Журналісти ТСН.Тиждень показали результат громадської перевірки якості масла вітчизняних виробників. Чотири експерти в різних регіонах України відібрали зразки продукту в магазинах і передали на дослідження.

Лабораторії опрацювали зразки масла – перевірили 154 пачки. Виявилось, що лідер за кількістю фальсифікату – Івано-Франківський міськмолокозавод. Серед його масел знайшли 5 зразків, у яких половина вмісту були замінники молокопродуктів.

Франківський молокозавод назвали найбільшим фальсифікатором в Україні. “Всі п’ять пачок із цього заводу – обман. 50% домішок”, – повідомила журналістка Наталія Ярмола.

Журналісти звинуватили владу у тому, що вона знала про фальсифікат, але не запобігла його поширенню в школах і садках міста.

“Дітям у школах і садках його згодовують у всій Україні. Цей завод виграв десятки тендерів на мільйони гривень. Мій колега Олег Тудан з’ясував, що малюки в чернівецьких садках мусять за рік з’їсти 23 тонни цієї невідомо з чого зробленої суміші. Та й це ще не все. У міській раді, як виявилося, знали про неякісну продукцію франківського заводу ще до нашого дослідження. У грудні минулого року Служба безпеки України і Держпродспоживслужба передали чиновникам експертизу. У ній докази, що сир кисломолочний містить немолочні жири, а в молоці з того заводу взагалі знайшли кишкову паличку. Але причин розірвати мільйонні контракти в міськраді не знайшли”, – розповіли про ситуацію на прикладі Чернівецької мерії.

Читайте також  Немає нічого неможливого: у Франківську атовці і сім’ї з дітьми з ДЦП отримали квартири (ФОТО)

“У кінці 2019 року по тих пробах, які взяли, не зовсім відповідала продукція тим параметрам, які були зафіксовані в документації. Але оскільки він виконує всі умови, які зараз висовуються, то підстав не заключати з ним договір немає”, – сказав керівник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

Журналісти стверджують, що у франківському випадку прокуратура відкрила кримінальне провадження.

За результатами громадської експертизи журналісти подали скаргу в Держпродспоживслужбу. Відповіді чекають упродовж 30 днів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.