У Калуші на тиждень школу закрили на карантин

У Калуші відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо захворюваності на ГРВІ серед дітей у закладах середньої освіти.

Начальник Калуської міськрайонної філії державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Богдан Пеленичка зазначив, що за минулий тиждень в Калуському районі та місті захворіла 631 особа, зокрема 376 дітей до 17-ти років. Позаминулого тижня кількість хворих склала 435 осіб. Тобто кількість хворих за тиждень збільшилася на третину, інформує Фіртка з посиланням на Вікна.

За статистикою діти хворіють більше ніж дорослі. Зокрема, захворюваність від 0 до 4-х років складає 29,5%, від 5-ти до 14-ти — 56, 3%, від 15-ти до 17-ти — 14%.

Начальник управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян зауважила, що зростання захворюваності в школах почалося з минулого тижня. Найбільший відсоток — у Калуській ЗОШ №11(24%) та Сівко-Калуській гімназії (22%), що перевищує епідемічний поріг. Наближена до критичної ситуація у Студінській гімназії та Калуській ЗОШ №1. В інших навчальних закладах відсоток хворих невеликий — від 6-ти до 8%.

Директор Сівко-Калуської гімназії Василь Ільків підтвердив статистику захворюваності. Однак зауважив, що в багатьох дітей хвороба не підтверджена довідкою. Тому, на його думку, добре було б провести додаткові батьківські збори і поспостерігати за ситуацією ще декілька днів.

Директорка Калуської ЗОШ №11 Надія Гуш наголосила на тому, що кожного дня спостерігає, як відсоток захворюваності збільшується. Поспілкувавшись особисто з батьками, вони підтвердили, що діти хворі на респіраторні захворювання.

Заступник генерального директора КНП «Калуська ЦРЛ» з охорони дитинства та пологової допомоги Богдан Кучма зауважив, що говорити про епідемію рано. Надалі, на його думку, коли поріг захворюваності буде більшим ніж 20% школи, могли б самостійно приймати рішення закриватися на карантин чи ні.

Читайте також  Затриманого у Калуші бандита взяли під варту без можливості застави

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.