Українець розповів про смертельний коронавірус із самого епіцентру Китаю (відео)

Світові авіакомпанії припиняють рейси до країни, яка стала епіцентром нового вбивчого коронавірусу. Про тимчасову відмову від польотів заявили перевізники зі Сполучених Штатів, Британії, Канади, Індонезії та Грузії, так само і чартери з України, йдеться у ТСН.

Загроза суттєва, адже китайський вірус долає кордони і поширився вже на 17 країн. Кількість загиблих перевищила 130, інфікованих майже шість тисяч.

“Якщо хочете потрапити до магазину, маєте пройти перевірку”, – розповідає на відео хлопець під час того, як йому вимірюють температуру.

Ці кадри українець Юрій знімає з міста Ухань, звідки поширилася хвороба. Чоловік розповідає, що полиці у крамницях повні, утім, щоби зайти всередину, покупців перевіряють на гарячку. Супермаркети – чи не єдині з закладів, які працюють, попри карантин.

“Я зараз перебуваю у торговельному центрі, тут нічого не працює. Мамо, в мене все добре”, – показує Юрій.

Наша співвітчизниця Юлія проживає у ще одному закритому на карантин місті – Тяньцзіні. Запевняє, що тут працює як громадський транспорт, так і вокзал і аеропорт. Людей закликають носити маски, ретельно мити руки та продукти, і не перебувати на вулицях надто довго.

“На першому поверсі жилих будинків-багатоповерхівок місцеві охоронці використовують тепловий термометр, для того, щоби перевіряти температуру у всіх, хто заходить до будинку”, – розповідає Юлія Горюнова.

Українці кажуть, що вже надіслали свої дані до посольства – на випадок, якщо проводитимуть евакуацію.

Поки що ж з охопленого загадковим вірусом Уханя відлітають перші рейси. Літак з двома сотнями пасажирів на облавку приземляється у Токіо. У масках просто з летовища усіх везуть до лікарні. До евакуації готуються громадяни інших країн – США, Франції, Великої Британії та Австралії. Після повернення додому їм також доведеться побути на карантині. І плани австралійської влади ізолювати людей вже призвели до скандалу.

Читайте також  У Франківську можуть підняти тариф до 23%

“Острів Різдва стане карантинною зони. До них буде приїздити спеціальна команда медиків у разі потреби разом із оборонними силами”, – заявив прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Річ у тім, що острів Різдва розташований аж за дві тисячі кілометрів від континенту. І таке рішення неабияк обурило громадян. Тим паче, що саме Австралія, схоже, досягла значного прориву – тамтешнім вченим вдалося у лабораторії відтворити загадковий вірус. Це допоможе краще виявляти хворобу, зокрема, у тих пацієнтів, що не мають симптомів. І у перспективі – розробити вакцину. Результатом досліджень австралійці поділяться з іншими державами.

Тоді, як вчені з Гонконгу повідомляють про створення першої вакцини від цього корона-вірусу. Щоправда, використовувати її поки що не можна – препарат потребує додаткових випробувань. Зокрема, тестування на тваринах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.