Помер відомий український політик та екс-міністр (фото)

Пішов з життя Віталій Бойко, якого зробив значний внесок у розвиток української юридичної системи, зокрема працюючи на посадах голови Верховного суду України (1994–2002), міністра юстиції (1990–1992), судді Міжнародного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України та Молдови.

Про це повідомила його колега, суддя ВСУ Галина Канигіна, передає Судово-юридична газета.

Згідно з повідомленням, як голова ЦВК України з виборів народних депутатів Бойко мав честь відкривати перше пленарне засідання Верховної Ради України І скликання, входив до складу Ради при президентові України з питань реформування судової системи України, став одним з організаторів Спілки юристів України та ініціаторів здійснення у державі судово-правової реформи.

У період із 1990 р. по 1992 р. обіймав посаду міністра юстиції України, у той час міністерство розробило основні положення, що лягли в основу надзвичайно важливих законів “Про власність”, “Про економічну самостійність України” та інших нормативних актів.

Як зазначається, очолюючи Міністерство юстиції, паралельно виконував і обов’язки голови Центральної виборчої комісії з виборів народних депутатів України (1989–1992 рр.). Займався також організацією виборів першого президента України, проведенням Всеукраїнського референдуму з питань незалежності України.

З 1992 р. по 1993 р. працював завідуючим відділом оборони, національної безпеки, правопорядку і надзвичайних ситуацій Кабінету міністрів України.

З березня 1993 р. − надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Молдова.

З 21 грудня 1994 р. обраний головою Верховного Суду України й очолював його до виходу у відставку 24 жовтня 2002 р. Член Вищої ради юстиції за посадою (24.03.1998 – 24.10.2002). Суддя вищого кваліфікаційного класу. В 2009 році був обраний головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Ініціатор багатьох законопроектів та пропозицій щодо вдосконалення чинного законодавства України, здійснення у державі судово-правової реформи. Входив до складу Ради при президентові України з питань реформування судової системи України та до Вищої ради юстиції. Був одним із організаторів Спілки юристів України.

Читайте також  Порошенко захворів на Covid-19

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.