“Гарячий” конфлікт: у Городенці батьків лякали закриттям садків через харчування

З 1 лютого на два місяці можуть закрити всі дитсадки. Такою інформацією з “офіційних” джерел перелякали минулого тижня батьків дошкільнят у Городенці. Мовляв, треба час, аби через тендер визначити, хто годуватиме дітей.
Відтак, обурені батьки прийшли до чиновників – у районну державну адміністрацію, пише Бліц-Інфо.

Голова батьківського комітету садочка «Веселка» Валентина Крачковська каже, що батьків злякала така інформація, бо тоді дітям прийдеться сидіти вдома.

«Працюючим батькам прийдеться брати безкоштовну відпустку на два місяці, або брати дітей з собою на роботу. Бо ж куди їх подіти?», – каже Кричковська.
Втім, батьків запевнили, що інформація про закриття садочків не відповідає дійсності. Як пояснила начальниця відділу освіти Городенківської РДА Світлана Івасюк, під кінець минулого року відділ освіти Городенківської РДА оголосив закупівлю послуг “з організації гарячого харчування для садочків та дошкільних груп у НВК” через переговорну процедуру на 12 мільйонів гривень. Тож зараз вже відомо, хто годуватиме дітей, хоч підприємець “трохи засумнівався”.

“Кажуть, що підприємиця передумала годувати дітей, бо почали говорити, що через неї раніше потруїлись діти. Але медики запевняють, що зараз “гуляє” ентеровірус, який має такі симптоми”, – додає Валентина Крачковська.
Втім, як видається, сумніви підприємця виникли, бо про порушення під час закупівлі на 12 мільйонів почали писати у ЗМІ.

Натомість Світлана Івасюк аргументує підписання договору поза тендером тим, що в РДА боялись перемоги “чужого” підприємця.

«Зараз відділ освіти тільки публікує інформацію про тендер, але не визначає переможця. Хто виграє – ми не знаємо. Для нас всі лоти є закритими. Тож ми думали, аби не вийшло такої ситуації, як колись – коли ми проводили тендер на закупівлю дров і виграла фірма з Сімферополя. Вони мали постачати нам дрова попутним транспортом. Я боялась, аби на відкритих торгах не виграла якась фірма з Сімферополя, Луганська чи Донецька. Ми б ту людину і в очі не бачили. А спілкувались би з нею через електронку, а поставщики привозили б неякісні продукти харчування. Тому у цій ситуації ми вивчили досвід підприємиці Йилмаз, яка харчує всі навчальні заклади у районі та вибрали її», – аргументувала при зустрічі з батьками чиновниця.
До слова, в обґрунтуванні на сторінці закупівлі в Prozorro йдеться про відсутність конкуренції та альтернативи на ринку. Мовляв, надавати послуги з організації харчування може лише той підприємець, який орендує харчоблок, а Йилмаз має договори оренди на приміщення харчоблоків в шкільних їдальнях до кінця 2020 року.

Читайте також  Коронавірус "атакував" всю сім'ю Андре Тана: названо джерело Covid-19

Наразі на сайті Prozorro вже опублікували підписаний договір.

Як повідомляє Агентство Ефективних Рішень, підприємницькою діяльністю Ольга Йилмаз займається з 2017 року. Відтоді виграла декілька закупівель для надання послуг з організації харчування для Городенківської школи №2 – загалом на 600 тисяч гривень. У всіх випадках замовником була Городенківська міська рада.

Що цікаво, Ольга Йилмаз на час проведення закупівель працювала кухарем у Городенківській школі №2. Це зазначено у копій медичної книжки, яку та подавала у складі тендерної пропозиції на відкриті торги.

Загалом підприємниця двічі брала участь у конкурентних процедурах і двічі її суперницею була ФОП Гураш Марія Павлівна.

Та схоже городенківські чиновники не помітили порушень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.