Термінова заява! Зустріч Путіна і Зеленського – ніяких поступок

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак сподівається, що наприкінці жовтня Україна зможе провести місцеві вибори на всій території, включаючи ОРДЛО.

“Уже за три місяці буде наступна зустріч лідерів у Нормандському форматі. Я сподіваюся, що вона відбудеться, і я дуже сподіваюся, що Україна прийде на цю зустріч з новим пакетом домовленостей”.

“Сподіваюся, що ми зробимо такі кроки для того, щоб місцеві вибори, за українським законом, пройшли по всій території України (включаючи ОРДЛО) наприкінці жовтня”.

Єрмак нагадав, що вибори за українським законодавством неможливо проводити на тих територіях, де перебувають незаконні іноземні збройні формування, і якщо український уряд не контролює кордон.

“У мене, як і у всіх, багато питань до Мінських угод, але це єдиний документ, який сьогодні узгоджений, підписаний, і там дійсно є положення, згідно з яким кордон передається після виборів. Президент Зеленський сказав у Парижі, що ми не можемо з цим погодитися, тому що це суперечить українському законодавству”.

За словами Єрмака, саме тому українська сторона порушує питання про те, як сьогодні зробити так, щоб кордон до виборів було передано під контроль України.

“Якщо необхідні якісь гарантії, ще щось, давайте говорити. У мене є досвід різних складних переговорів. І є необхідність почути, навіть якщо тобі сьогодні абсолютно неприємна позиція іншої сторони, – але для якогось руху вперед потрібно почути, зрозуміти цю філософію і спробувати зробити все, щоб не поступаючись своїми інтересами, знайти вихід з цієї ситуації”, – заявив помічник Зеленського.

Окрім того, як зазначив Єрмак:

“Уже сьогодні ми говоримо і думаємо про розвиток. Сьогодні, наприклад, завершується робота з формування зі Світовим банком великого фонду, з великою кількістю міжнародних і українських донорів, який буде направлений саме на розвиток цього регіону, на відновлення Донбасу”.

Читайте також  "У полку інтербандерівців прибуло": українці з Французького іноземного легіону зможуть поїхати до України в повній бойовій екіпіровці

За словами помічника президента, це буде “найбільша перемога України, коли після припинення війни цей регіон стане успішним і процвітаючим”.

Що стосується економіки, у житті так іноді буває, що сьогодні все, що там сталося, дає можливість абсолютно з іншої точки зору подивитися на цю територію. Можливо, у майбутньому це буде якийсь новітній економічний хаб, і там будуть розвиватися напрямки, про які ми навіть не мріяли і не говорили про це”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.