Керівництво стриганецького кар’єру проведе інформаційну зустріч з жителями села через протести

ТОВ «Стриганецький кар’єр» виступило з ініціативою провести інформаційну зустріч із жителями села Стриганці Тисменицького району через протести місцевого населення з приводу початку будівництва нового виробничого комплексу з випалу вапна на території кар’єру.

Зустріч відбудеться в Будинку культури с. Стриганці 16 лютого 2020 року о 12:30 год, пише Фіртка.

У ній візьмуть участь місцеві жителі та представники місцевих органів влади, керівництво ТОВ «Стриганецький кар’єр», активісти, члени громадських організацій, експерти в сфері екології та інші фахівці. Також до участі у зустрічі запрошено представників ЗМІ (друкованих видань, радіо, інтернет-видань та телеканалів), які матимуть змогу отримати повну інформацію щодо проекту комплексу, почути фахові коментарі від учасників інформаційної зустрічі з оцінки екологічних факторів, втілених технологій, залучених інвестицій, тощо.

За словами директора ТОВ «Стриганецький кар’єр» Єгора Чикшеєва, мешканці села виступають проти вапняного комплексу та поширюють чутки, що не відповідають дійсності, оскільки не володіють повною інформацією щодо проекту комплексу, втілення нових технологій видобутку та переробки вапна та економічної вигоди для місцевих громад.

«Звичайно, ми маємо всі необхідні документи на будівництво виробничого комплексу, проте прагнемо донести всю інформацію про нашу роботу та плани безпосередньо місцевій громаді, відповісти на всі важливі питання» – наголошує Чикшеєв.

Довідка:

Стриганецький кар’єр розташований на межі сіл Довге та Стриганці Тисменицького району Івано-Франківської області. Початок видобутку вапна на кар’єрі розпочато у 2011 році. З 2017 року ТОВ «Стриганецький кар’єр» змінив власників, які у 2018 році запустили нову лінію з виробництва вапнякового меліоранту для сільського господарства.

Задля підвищення ефективності виробництва та якості продукції, наприкінці 2019 року на території кар’єру розпочато реалізацію інвестиційного проекту з будівництва нового виробничого комплексу з випалу вапна, обладнаного печами італійської компанії QualiCal, продуктивністю 800 тонн на добу. Загальна вартість проекту становить 22 млн євро, його реалізація розрахована на три роки і передбачає три етапи будівництва. За даними інвестора, новий комплекс значно підвищить рівень технологічності видобутку та переробки вапна у відповідності зі світовими стандартами, а також розширить цикл виробництва, що дозволить створити понад 100 додаткових робочих місць.

ТОВ «Стриганецький кар’єр» є одним з найбільших платників податків у Тисменицькому районі. У 2019 році компанія сплатила 9 540 000 грн податків, в тому числі понад 7 млн грн у місцеві бюджети сіл Довге та Стриганці. За угодою про соціальне партнерство із Стриганецької сільською радою від 7.04.2019 року, товариством виконано капітальний ремонт дороги Стриганці-Довге, відновлено свердловину для подачі води для загального користування, а також додатково виділено 120 тис грн допомоги на реалізацію соціально-економічних програм.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: