“Моя кровинка тепер буде у труні”: розкрито деталі трагічної смерті Youtube-блогерів у шахті

Криворіжець Володимир Тілінін весь вільний час займався youtube-каналом. Разом зі своїм другом Денисом Ткаченком вони спускалися в закинуті шахти і знімали екстремальні відео.

Один із таких походів 3 лютого закінчився трагічно – тіла блогерів витягли рятувальники. Дружина Володимира Тетяна каже, що завжди була проти своєрідного захоплення чоловіка, але переконати його було неможливо.

“Шахта – це така тема. Дух захоплює. Володю і затягнуло”
Володимир Тілінін займався екстремальними відеоблогами для каналу Belov Blog із 2018 року. За цей час 35-річний чоловік встиг взяти участь у десятці сюжетів, у кожному з яких спускався на глибину.

Володимир Тілінін

Друг загиблого Павло Токмаков розповідає: команда, до якої входив і Володимир, була добре підготовлена. Вони регулярно спускалися на глибину і розміщували відео в Youtube, причому абсолютно безкоштовно.

“На Youtube особливо не заробиш. Гроші там нема за що отримувати, оскільки канал у них не надто просунутий, мало підписників. Так, може, на акумулятори нові в ліхтарі та інше спорядження”, – вважає Павло.

На його думку, чоловіків приваблювала в таких спусках своєрідна романтика – дізнаватися нове про підземелля. “Шахта – це така тема, незвідана. Він до неї багато інтересу виявляв! Ви переглядали відео з каналу? Подивіться, аж дух захоплює від цікавості. Отак от і з Володею, затягнуло”, – засмучений Токмаков.

Він каже, що Володимир був дуже хорошою людиною і другом. “Він добрий і чуйний хлопець. Навчався в технікумі. Давно одружений. Не знаю, де він працював останнім часом, але раніше – на Північному гірничо-збагачувальному комбінаті”, – розповідає Токмаков.

Один із знайомих розповів, що Володимир працював помічником машиніста тепловоза. “Але він завжди багато часу приділяв спорту і захопленням, він любив гори, серйозно займався альпінізмом. Я далекий від його спусків у шахти, і поки не знаю, що саме сталося. Але він був добре підготовлений фізично, і для мене загадка, як він міг зірватися”, – каже Андрій.

Читайте також  Медведєв погрожує Україні “судним днем” через удари по окупованому РФ Криму

“Моя кровинка тепер буде в труні. За що?
Тетяна Тілініна, дружина Володимира, пережила справжній кошмар. Їй довелося брати участь у процедурі впізнання чоловіка, який упав з висоти 550 метрів.

“Давайте потім, ми готуємося до похорону. Все потім, я зараз на впізнанні. Немає сил від болю. Мене наче розірвали на клапті. Моя кровинка тепер буде у труні. За що?”, – каже Тетяна.

У Тетяни і Володимира багато фото удвох

Вона постійно повторює: “За що? За що?”, а чоловіка називає коханим хлопчиком.

“Він був найкращим батьком і чоловіком на цьому світі. Наша опора. Ви собі не уявляєте, що це була за людина, друг і син. Завжди, в будь-якій ситуації залишався людиною. Чолов’ягою з великою душею і шалено добрим серцем. За що?”, – знову зривається Тетяна.

Похорон Володимира відбудеться в селищі Глеюватка під Кривим Рогом. Дружина не може собі пробачити, що не змогла відмовити Володимира від ризикованих занять.

“Чи розумів він, що його заняття – це величезні ризики? Розумів, звичайно. І я була проти, дуже проти. Але він мене не слухав, його просто поглинув цей екстрім”, – каже  Тетяна.

Не перші смерті
Загиблі Володимир і Денис були членами групи з п’яти блогерів, які знімали відео для Youtube-каналу Belov Blog, що спеціалізується на екстремальних відео. І це не перші смерті в команді. На сторінці каналу близько 60 блогів, один із найперших датований груднем 2014 року. Сюжети блогів – спуски в каналізаційні люки, шахти, кар’єри. А найбільшу кількість переглядів – близько 18 тисяч.

В одному зі спусків

“Оптимально для спуску в шахту потрібна команда з трьох осіб – двоє спускаються, а один страхує нагорі. Наша команда почала набувати популярності в Youtube у 2017 році. Спочатку я працював у шахті, але недовго. Підземелля мене відразу зачарувало. Але кожен день на роботі був схожий на інший. І я почав цікавитися, куди можна було сходити”, – розповідає історію виникнення каналу його засновник Ігор Бєлов.

Читайте також  «Відділення зачинене, їй гірше не буде, йдіть додому»: через недбалість лікарів загинула дворічна дівчинка

Мовляв, всі шахти в його регіоні були побудовані у 50-60-х роках минулого століття, зараз частина з них закинута. “Мені було цікаво подивитися, що там відбувається всередині, коли вони стільки років простояли без людини. Але мінус закинутих шахт – туди немає легкого доступу. І потрібне альпіністське спорядження. І ми почали спуски, іноді дістаючись до горизонту”, – розповідає Бєлов в одному зі своїх блогів. При цьому він навіть говорить у масці.

Ігор Бєлов

Після декількох невдалих спусків, які він здійснював сам, Ігор познайомився з Іваном, потім з Олександром. Вони встановили для себе жорсткі правила – як поводитися під час при спусків. Але потім Олександр загинув у ДТП. Хлопці важко пережили втрату, і навіть на якийсь час припинили свій екстрім. Але потім знову почали шукати третього.

“Удвох було дуже складно. Нам потрібна була третя людина, яка орієнтувалася б у шахті, була знайома з альпіністським спорядженням. І ось зовсім нещодавно ми познайомилися із третім чоловіком. Це Вова. З ним ми вже здійснили три спуски “Проєкт без обличчя”, – розповідав він про появу в команді Володимира Тілініна у січні 2019 року.

Він також наголошує, що за свої заняття блогери не отримують гроші, вкладаючись в усе самі. Хоча на каналі викладені їхні реквізити з проханням про фінансову допомогу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.