Жебрачка з дитиною обманює прикарпатців

У Калуші роками діти або мами з дітками просять гроші. Таке  рабство існує традиційно й давно. Але чи реагують хоч якось наші люди на це? Переважно ні.  Навпаки, даючи їм гроші, вони заохочують батьків жити за рахунок своїх дітей і десятиліттями ніде не працювати, щороку народжуючи нових жебраків. Це бізнес. Спосіб життя. 

 

Всі в нашому маленькому місті знають молоду циганку, що просить коло “Гостинного дому” в центрі міста. Поліція також її знає. Жінка з дитиною до року щодня багато годин стоїть в магазині або перед ним, потім обходить всі інші точки: базари, офіси, фірми й крамнички. Працює по 7-8 годин так щодня. Буває і в інших місцях.

Чи реагує хтось на таке? Чи знають соціальні служби про цю жінку? Дотепер не знали. А поліції байдуже. Вони не мають ні бажання, ні часу займатись цією справою.

Жінка – мама двох дітей. Спершу зі старшим сином просила милостиню, народивши меншого ходить на “бізнес” лише з ним. Чим менша дитинка, тим більше дають грошей. Тому так легше. Батько дітей 6 місяців тому зрадив і живе десь у Франику. Мати отримує всі соціальні виплати. Віддає їх старшій циганці, в якої прописала на пів року дітей і в якої живе зараз в приватному будинку. А сама витрачає кошти, які випросить у добрих і жалісливих калушан.

Жінка постійно бреше людям, вигадуючи нові легенди. То в неї діти хворі і потрібно ліки купити, то переїхати збирається, їжа потрібна. Версій і історій в горе-матері багато.

Меншому хлопчику ще не має року. Але в тих, хто спостерігав за нею, складається враження, що дитина накачана чимось (алкоголем чи наркотиками). Бо не може постійно хлопчик спати. Понад три години малятко спало коло входу в магазин. Потім жебрачка ще понад годину ходила з дитиною по офісах і крамничках. Лишала малого самого в колясці на морозі. За весь цей час дитина не заплакала, не поворухнулась. Ні їсти, ні пити йому не давала. Холод, вітер – байдуже. То робота. І не відомо скільки ще б вона так мандрувала містом, якби небайдужа людина не викликала поліцію.

Читайте також  Масове скасування осінніх канікул: у яких областях діти залишаться без відпочинку

Умови, в яких живуть діти погані. Постійно брудні та голодні. Занедбані. Накурено. Вона нафільвана, а діти брудні. Удома копоть та вся хата в диму,  умов для життя не має.

Собі ж жіночка не відмовляє ні в чому: сусіди кажуть, що в магазин лінується пішки йти – на таксі їдуть. Макіяж, хороший одяг  та прикраси. А діти ходять обдерті, занехаяні.

Калушани, припиніть бути такими добрими. Перед тим, як дати таким людям свої останні 5-10 гривень, подумайте на кого і на що підуть ці гроші. Через вашу доброту ці горе-матері будуть народжувати нових дітей, щоб мати на алкоголь, сигарети й розваги для себе. Викликайте соціальні служби, поліцію, фотографуйте таких прохачів. Ці діти з народження приречені бути рабами. І засобом для здобування грошей. А коли підростуть трішки, вже самі зможуть просити.

Соціальна служба прийняла повідомлення про цю ситуацію, залишилось чекати.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: