Кондитер Наталія Якимечко розповідає про своє захоплення: “Люблю створювати людям свято і гарний настрій”

Творчість. Краса. Впевненість. Якість.  Це про калушанку Наталію Якимечко та її творіння. Майстриню з маленького міста, яка прагне рости професійно й розвиватись, любить пекти, готувати й намагається дарувати радість й насолоду смаку оточуючим. Їй вдається поєднувати це з основною роботою. 

 

Мене звати Наталя. Мені 26 років. Проживаю я від народження у місті Калуші. Живемо удвох з чоловіком Сергієм. Навчалась я в університеті ім. В. Стефаника на економіста. По спеціальності не влаштувалася, працюю на Калуській “ТЕЦ – НОВА” машиністом паливо-подачі.

У вихідні та вільний час займаюся домашньою випічкою: торти, пляцки, капкейки, медові тістечка та багато іншого. Зацікавилась випічкою я 2,5 роки тому. Просто хотіла навчитися, щоб у майбутньому радувати своїх рідних домашніми солодощами. Переглядала багато відео на ютуб, купувала кулінарні журнали та книги, де все доступно було описано. Перший свій торт я спробувала спекти своєму похреснику на хрестини, рецепт взяла з інтернету, а фігурки купила готові.

На свій страх і ризик я спекла свій перший торт, але дуже переживала чи оцінять його люди і чи буде він смачним. Коли відбулося свято усі дуже мене хвалили і казали, що торт смачний та що  мені потрібно розвивати свій талант.

Наступний мій торт був для бабусі на 80 – ти річчя, далі – мамі, татові і друзям. Люди, які були присутні на цих святкуваннях захоплювалися моїми роботами і казали: “Наталя, розвивайся і рухайся далі в цьому напрямку!” Їхня похвала і підтримка надали мені віру в себе.

Того року в квітні я вирішила взяти участь у МК “Домашні паски” в Івано-Франківській кулінарній школі “El Chef”, згодом туди ж поїхала на МК “Макарон та Зефір”

Читайте також  На Прикарпатті оголосили штормове попередження: морози сягнуть позначки -25


І в травні уже я прийняла своє перше замовлення. Замовники мені дзвонили, дякували за смачні торти і я зрозуміла, що кондитерка – це моє… Наступними я відвідала курси Ірини Попової у Вінниці “Торти з нуля” і на цьому не планую зупинятися, адже хочу ще багато багато цікавому навчитися.

Чесно кажучи це дуже важка і клопітка робота. Тим більше для мене. Так як це не основна моя робота. Я працюю по змінах – приходжу з денної зміни і печу до 2-3 год. ночі або приходжу з нічної і в той момент, коли мої співробітники лягають спати, я починаю пекти і творити.

Але загалом кондитерське мистецтво мені подобається. Люблю створювати людям свято і гарний настрій.

Як і у кожній роботі є і свої мінуси. Головним мінусом є – це якість продуктів. Я намагаюся вибирати тільки якісні продукти, але буває і таке, що, наприклад, береш постійно масло одного виробника, але через деякий час вони починають щось підмішувати і якість вже не та. Одного разу я попала на неякісне масло і шоколад і відповідно пішло мені в мінус, бо їхала і шукала інше.

З моєї точки зору робота кондитера дуже відповідальна і ризикована, так як я хвилююся за кожну свою роботу. Звечора складаю торт, а зранку біжу до холодильника дивитися чи все добре і ніде нічого не розлізлося і не потекло. Кондитерські вироби – це дуже делікатний продукт, тому потрібно уважно і відповідально ставитися до його зберігання і транспортування, щоб зберегти  гарний вигляд і не зіпсувати собі свято.


Я щиро дякую Богу за свого люблячого чоловіка, який підтримує мене, не дає опустити руки і у всьому допомагає. Спочатку я переживала і думала, що він не оцінить мого такого захоплення, але згодом і йому почало це подобатись. Він інколи любить стояти і спостерігати, коли я роблю якісь прикраси на торт і завжди смішком каже, що у мене “залізні нерви”. Він допомагає мені мити посуд, який забирає немало часу, чистити горіхи та виконує інші дрібні справи.

Читайте також  На перегоні Ходорів – Івано-Франківськ завершили капітальний ремонт моста

Разом працюємо, разом і відпочиваємо. З родиною збираємося по святах, так як вільного часу майже немає.


Оскільки моя основна – державна робота, я замовлення  приймаю лише на вихідні. Тому клієнтів вистачає…

Ціна моїх тортів на сьогодні становить 200грн./ кг + окремо оформлення.

Пляцки по 150грн./ кг.

На десерти ціни різні, тому всього писати не буду.

Щодо замовлення, то зв’язатися зі мною можна за номером телефону 0990495681.

Або через такі соціальні мережі як Фейсбук та Інстаграм.  Facebook – Nataliia Yakymechko
Instagram – natalochka.yakymechko

Я вже придумала свій торт і назвала “Персиковий Рай”.  Фото:


Кожен мій виріб – це домовленість із клієнтом. Деякі покупці  просять, щоб всередині був простий бісквіт і легкий крем, але зверху дороге оформлення для фото, а деякі хочуть неперевершений смак, а ззовні мінімалізм. Тому до кожного  у мене окремий підхід.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: