Відзавтра франківські школярі йдуть на карантин

У навчальних закладах Івано-Франківська з п’ятниці, 7 лютого, запроваджують додаткові канікули.

Таке рішення сьогодні прийняла комісія з надзвичайних ситуацій МВК, передає Фіртка.

Рішення зумовлено тим, що поріг захворюваності на грип та ГРВІ в Івано-Франківську досяг 20%. Відтак, щоб зменшити ризики поширення вірусних інфекцій, вирішено призупинити навчальний процес у ЗОШ міста.

«Департаментом проводиться моніторинг з 27 січня. Тоді було відсутньо 8% дітей. А сьогодні 23% – 7 336 дітей, які відсутні у закладах освіти. Якщо відсоток становить понад 20%, то мають обговорюватися обмежувальні заклади. Буде оголошено, як додаткові канікули, а не карантин. Орієнтовно 17 лютого діти повернуться на навчання. Не йдуть тільки дошкільні та позашкільні заклади», – говорить заступник начальника департаменту освіти і науки МВК Наталя Микула.

Як відзначила начальник управління охорони здоров’я МВК Марія Бойко, станом на ранок сьогодні, за оперативним даними, до лікувальних закладів звернулось 2365 осіб.

“За п’ять днів приріст склав 25%. Найбільше звертається дітей до 18 років. В дитячій лікарні понад 60 дітей з ГРВІ, 21 дитина з пневмонією. Пропонуємо обмежити навчання», – каже Марія Бойко.

Прийнято рішення з 7 до 16 лютого включно обмежити навчання у загальноосвітніх закладах. Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичному режимі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.