На 1+1 мелодрами будуть російською, українська – лише для комедій

Комедії для осіннього сезону “1 +1” зняв тільки українською мовою, а всі 7 мелодрам, які показуватимуть навесні – російською.

Про це представники телеканалу “1 + 1” розповіли під час презентації нового сезону каналу, повідомляє Телекритика.

Такий розподіл пояснюють тим, що українська мова краще звучить у комедіях, а в мелодрамах її сприймати важко.

“Знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, досить непросто, – пояснює Олена Єремєєва, продюсерка серіалів та фільмів каналу. – За нашими спостереженнями, мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії.

За її словами, коли люди дивляться комедії, то, потрапивши у вир подій, просто не помічають, якою мовою дивляться продукт.

“Продукти у весняному сезоні ми зробили російською мовою, тому що українська складніша для цього жанру. Артистам поки ще важко працювати українською. Це збільшує тривалість створення, що потім впливає на бюджет”, – додає Єремєєва.

Один з комедійних серіалів, який зараз в розробці для осені, буде двомовним.

Ще одна причина зйомок серіалів російською мовою – дистрибуція контенту в країнах СНД.

“Україномовні серіали зараз показують тільки на території України, без продажу за кордон, – пояснює Кривицький. – Для продажу потрібно виробляти російською мовою. Серіали, які вимагають адаптації на російську, не закладені в бізнес-модель як потенційний продукт для продажу”.

В коментарі УП. Життя Єремеєва розповіла, що у цій розмові не йшлося “про будь яке упередження з нашого боку стосовно українсьої мови, лише про виробничі нюанси”.

“Йшлося насамперед про те, що у різних жанрів є своя специфіка, зокрема виробництво драм і мелодрам дійсно відрізняється від комедій, і потребує іншого підходу.

І говорячи про те, що іноді зустрічаються актори, які через специфіку виробництва серіалів не завжди успішно грають в кадрі, спиралась на коментарі режисерів, сценаристів, літредакторів та звукооператорів, які отримуємо під час процесу проведення кастингу, знімального або монтажно-тонувального періодів.

Читайте також  Бабине літо: синоптики потішили українців

Саме тому, коли виходить якісний ігровий фільм або новий серіал українською, і глядачі, і критики особливо відзначають якість мовного звучання”, – пояснила Єремеєва.

Створюючи серіали, телеканал орієнтується на якусь Антоніну – збірний образ глядачок телеканалу.

“Антоніні – 35-40 років, вона живе в місті. Ми спеціально не говоримо, що їй 35 або 40 років, а сприймаємо дещо різні періоди, етапи в житті Антоніни. “1 + 1″ – це і є чоловік Антоніни. Це опора, надія. Це той, від якого вона хоче мати дітей”, – розповідає Максим Кривицький, керівник бізнес-одиниці “Телевізійний бізнес” “1+1 медіа”, генеральний продюсер каналу “1+1”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.