Калуш: протизаконна вирубка лісу продовжується

КАЛУШ: протизаконна вирубка підгорецького лісу продовжується

7 лютого 2020 року.

Фото свіженькі, щойно звідти.

Два дні тому обурена громада мала розмову, просто на місці злочину з Галиною Романко, головою”, комісії”, яка і прийняла рішення про знищення унікального соснового лісу, вона пообіцяла зупинення вирубки на 2 місяці, до вияснення усіх обставин, вчора про це неподобство відзняли телерепортаж журналісти, а відразу після цього лісоруби знову взялись до роботи.

Місце, на якому стояла заступниця мера і обіцяла зупинку всіх робіт повністю завалене поваленими деревами. Наробили вони значної шкоди і в глибині лісу-валили дерева навмання, хворі лежать на здорових, до лісу просто небезпечно заходити, таке враження що вчора там знову був смерч.. Немає сумніву що влада робить все щоб ліс повністю знищити, знищити щоб сховати кінці, так як рішення про вирубку приймалось з грубим порушенням чинного законодавства, це факт.

Згідно Закону України, якщо необхідна вирубка ділянки більше гектара проводиться оцінка ризиків для довкілля, яка включає в себе усі необхідні експертизи і громадські слухання. Усього цього зроблено не було. Як махінатори обійшли закон? Та дуже просто-одну суцільну ділянку соснового лісу площею більше 8 гектарів в документах розділили на менші, кожна трішки менше гектара… І все-схема проста як борщ, конституцію ваідлюбили у неприродній спосіб, цінну ділянку для своїх цілей розчистили, плюс кілька тисяч кубів цінної деревини, яка по документах проводиться як хащ що необхідно знищити, це вже як бонус. Ніц не вдієш-школа Насалика…

Якщо вже цим не зацікавиться прокуратура значить у нас нема не тільки закону а й держави, Махно їде на бричці….

Текст та фото: ‎Пазухін Вік-Тор

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: