У Зеленського розповіли про першу зустріч в Італії

Український президент провів зустріч із прем’єр-міністром Італії Конте. Також очікується його зустріч з Папою Римським.

Під час візиту до Італії в п’ятницю, 7 лютого, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром країни Джузеппе Конте.

Як повідомляє Офіс президента, особливу увагу під час зустрічі приділили питанням торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва і розвитку контактів між українськими та італійськими бізнес-колами.

“Італія – ​​в трійці найбільших економічних партнерів України в ЄС і один з основних торговельних партнерів у світі. Обсяги торгівлі минулого року склали більше 4 млрд доларів США. Упевнений, що ми можемо покращувати цей результат і таким чином зміцнювати нашу дружбу”, – заявив Зеленський.

Президент відзначив великий потенціал для виведення взаємодії між Україною та Італією на якісно новий рівень.

Зокрема, Зеленський висловив інтерес до активного залучення італійських інвесторів до масштабної приватизації в Україні, а також участі італійських компаній в реалізації інфраструктурних проектів і розвитку української енергетики.

Сторони обговорили питання зміцнення культурних зв’язків і розвитку науково-технічного співробітництва, особливо в космічній сфері.

Також під час переговорів узгодили графік контактів на вищому рівні на 2020 рік та обговорили підготовку візиту Конте в Україні.

Президент України обговорив з прем’єр-міністром Італії закриття офісів так званих “республік” в країні і повернення нацгвардійця Віталія Марківа.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі в Римі обговорив з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте загальнополітичні питання, зокрема закриття “представництв” “ДНР” і “ЛНР”, повідомляє прес-служба глави держави.

“Я звернувся до прем’єр-міністра з тим, щоб були закриті незаконні офіси “ДНР” і “ЛНР”, які відкрилися в кількох містах Італії”, – сказав глава держави в коментарі ЗМІ.

Також обговорили справу бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, ув’язненого в Італії.

Читайте також  “Ви наші Герої”: Зеленський емоційно звернувся до бійців ООС. Українська армія готова до будь-якого сценарію!

“Я розумію, що прем’єр-міністр не може впливати на італійський суд. Але я показав докладно, що там сталося, на якій відстані він був від місця вбивства. І що ми повинні забрати хлопця”, – повідомив президент.

Мати Віталія Марківа подякувала Зеленському за його зусилля для звільнення її сина.

“Дуже вдячні за цей візит. Ми дуже раді. Для Віталія це дуже важливо. З такою підтримкою Віталій вірить, що все закінчиться добре. Він готовий і хоче повернутися в Україну”, – сказала жінка.

Президенти Італії та України обговорили питання інтеграції в євроатлантичні структури і перспективи торговельно-економічного співробітництва.

У Римі президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Італії Серджо Матарелла питання двостороннього співробітництва між країнами, повідомляє прес-служба Офісу президента.

“Для України важливим є розвиток відносин з Італією як впливовим членом ЄС і НАТО”, – підкреслив Зеленський.

Зазначається, що під час зустрічі глави держав обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, зокрема розвиток політичного діалогу, перспективи торгово-економічного та інвестиційного співробітництва, підтримку Італією процесу реформ в Україні та інтеграції України в євроатлантичні структури.

Зеленський поінформував, що зараз відкриваються нові можливості для активізації співпраці між двома країнами.

У свою чергу, Матарелла позитивно оцінив роль української громади в Італії, яка вносить важливий внесок у розвиток контактів між країнами.

Крім того, глава Української держави ознайомив президента Італії із ситуацією на Донбасі і станом реалізації домовленостей нормандського саміту.

“Володимир Зеленський висловив надію, що Італія й надалі підтримуватиме солідарні міжнародні зусилля для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.