Міністр Новосад пояснила, звідки взялася квартира за мільйон гривень

Міністр освіти обзавелася житлом в Києві ще в 2017 році, але не оформляла на нього майнові права.

Міністр освіти і науки Ганна Новосад пояснила появу у неї квартири в Києві вартістю в майже мільйон гривень.

За її словами, квартира в її декларації фігурує ще з 2017 року. Однак тоді вона значилася як об’єкт незавершеного будівництва. А тепер Новосад вирішила оформити майнові права на столичне житло.

“Уже бачу, що пішли новини про мою нібито щойно куплену квартиру. На жаль, ніякої сенсації – ця квартира в моїй декларації ще з 2017 року. Нарешті оформили майнові права. Декларує, як цього вимагає закон”, – написала міністр в Facebook.

Вона уточнила, що площа її квартири в Києві становить не 46,6 квадратного метра, а на метр менше – 45,5 квадратного метра.

“В процесі будівництва з’явився цілий додатковий квадратний метр. Ура, тепер їх 46!” – іронічно додала Новосад.

Міністр зазначила, що інформацію про її київській квартирі можна було знайти в розділах “Цінні папери” (в декларації за 2017 рік) і “Об’єкти незавершеного будівництва” (в декларації за 2018 рік).

Якщо право власності на квартиру не оформлено, її дійсно можна декларувати в розділі “Об’єкти незавершеного будівництва”. При цьому можна не вказувати вартість квартири, пославшись на те, що її нібито складно визначити.

Нагадаємо, з даних, які міністр Новосад внесла в декларацію 3 лютого, випливає, що квартира в Києві обійшлася їй в 944,2 тисячі гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.