На 20%: українців чекає чергова хвиля підвищення тарифів

Тарифи в Україні знову піднімуться. Очікуваних знижень і зменшень плати за комунальні послуги так і не відбулося. А тепер знову оголосили про подорожчання. Воно знову торкнеться тарифів на холодну воду.

Про це пише сайт Хвиля.

У статті сказано, що ціна водопостачання зросте на 15-20%. Залежати розмір підвищення буде від регіону проживання громадян. Рішення про підвищення вартості на центральне водопостачання затвердила комісія з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Таке подорожчання стосується 43 компаній, що надають послугу постачальника води.

У публікації також сказано, що тарифи на водопостачання будуть підвищуватися до 15-20%, в залежності від регіону. Наприклад, в Києві підвищення складе на 13,6% до 11,2 грн за 1 м³ (без урахування ПДВ), на водовідведення підвищиться на 6,3% до 7,96 грн за 1 м³ (не включаючи ПДВ).

Ціна на воду зросте через подорожчання електроенергії. Так пояснюють підприємства рішення підняти тариф.

Підвищення цін пояснюється не тільки фінансово-економічним станом підприємств, а й необхідністю піднімати мінімальні соціальні гарантії та рівні зарплат для своїх працівників. Також до переліку обґрунтувань додані звернення місцевих рад, які вважають підвищення економічно обгрунтованим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.