Якщо «король» бензоколонки з’їхав з глузду і погрожує її підірвати – мабуть, час його приспати

Реакція іноземних ЗМІ та світових лідерів щодо звинувачень Путіна на адресу України в тероризмі, свідчить, що провокація ФСБ з тріскотом провалилась.

«Теракт в Криму був вигаданий Путіним, щоб хоч хтось у світі засудив «теракт українських диверсантів на російський території». Це був би факт визнання Криму російською територією. Але світ Путіна розкусив. Путін залишається мерзотою, але тепер ця мерзота – передбачувана більше, ніж ще недавно», – написав Олександр Бригинець на своїй сторінці «Facebook».

Першим серед іноземних лідерів ситуацію прокоментував міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. «Агресор звинуватив жертву в нападі. Старі методи КДБ. Підроблені обвинувачення Росії щодо України, щоб виправдати майбутню “відплату”?» – написав міністр у своєму «Twitter». Також, у Європейському Союзі не знайшли доказів підготовки терактів України на півострові Крим, у чому її звинувачує Російська Федерація. Посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що Росія висуває Україні помилкові звинувачення в диверсії, щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій.

Примітно, що казка про «кримських диверсантів» аж надто схожа на  Гляйвіцький інцидент –  провокацію СС в місті Гляйвіц, яка і послужила одним із приводів для нападу Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року. Згідно з планом, офіцери СС, переодягнені в польську військову форму, мали напасти на радіостанцію в Гляйвіці і передати в ефір антинімецьку відозву польською мовою, напасти на лісництво в Пінчені на північ від Кройцбурга і знищити митний пункт в Хохліндені. Останнім часом проявляється надто багато схожостей між Путлєром та Гітлером: проведення олімпіади в Берліні/Сочі перед анексією Судетської області/АР Крим, розгул шовінізму та ненависті до інших націй, рас, держав,… Проте суттєво відрізняється соціальне становище громадян Третього Рейху та сучасної Російської Імперії:  деякі дороги федерального значення в РФ гірші за українське бездоріжжя, соціальна нерівність досягла свого апогею (в той час, коли екскаватори чавлять «санкційні» продукти, на святкуванні «дня рубля» напівоголені дівчата  б’ються в басейні з чорною ікрою), – більше третини населення знаходиться за межею бідності. Але найбільш впливовою відмінністю став доступ до інформації. Відомості про події розлітаються швидше звуку, рівень освіченості населення ускладнює ведення пропаганди та й зараз неможливо заблокувати абсолютно всі джерела інформації, хіба що повністю відключити Інтернет.

Читайте також  На Прикарпатті за борги споживачам відключають газ (ВІДЕО)

Також світове співтовариство, пам’ятаючи страшний досвід першої половини минулого століття, не схильне залишатись осторонь  агресії Імперії Зла по відношенню до України (про що і свідчить недовіра до офіційної версії Кремля  щодо провокацій на Кримському півострові, введення і підтримка санкцій, виключення РФ із G8, тощо). Крім того, у випадку ескалації конфлікту США заявили про можливість відключення Росії від системи банківських платежів SWIFT, та замороження усіх іноземних активів російських посадовців. І саме цей фактор реально лякає оточення Путлєра. Уявіть собі картину: сотні російських олігархів, які мали майже необмежені ресурси, в одну мить втрачають все, їхні сім’ї вертаються до Мордору, вони більше не мають можливості засмагати на узбережжі Середземного моря,  користуватись своїми айфонами, їздитимуть виключно на «Жигулях» і «Воглах»,…

І така картина стає все більш реалістичною – після чергової провокації Кремля з «українськими диверсантами», навіть російські ЗМІ заговорили про негативний вплив «Кримської кризи» на економіку країни (RBC.RU повідомляє, що агентство Moody’s попередило РФ, що посилення напруженості в російсько-українських відносинах може негативно позначитися на кредитному рейтингу Росії, який і так знаходиться на «сміттєвому рівні» Ва1).

Тож зараз Україна і світ стоять напередодні великих геополітичних змін, а от якими вони будуть – передбачити все ще дуже складно.

 

За матеріалами:

https://www.facebook.com/bryhynets/posts/1155651494499510

http://24tv.ua/reaktsiya_svitovih_zmi_na__na_skandal_z_krimskimi_diversantami_n715209
https://ukr.media/world/272139/

http://www.rbc.ru/economics/15/08/2016/57b1d19b9a79471761d045ab

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: