СБУ затримала на вимаганні грошей учасників злочинної групи на Івано-Франківщині (фото)

Служба безпеки України затримала в Івано-Франківській області учасників злочинної групи на вимаганні значної суми коштів у місцевого жителя.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що двоє учасників стійкої злочинної групи, яка сповідує так звані «злодійські поняття», під надуманим приводом вимагали у мешканця Калуша 50 тисяч гривень.

Щоб змусити чоловіка заплатити, його побили, забрали гроші, документи, серед яких внутрішній та закордонний паспорти, постійно здійснювали психологічний тиск, погрожуючи подальшою розправою.

Правоохоронці затримали зловмисників, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у центральній частині Калуша після передачі їм коштів. При цьому вимагачі вчинили опір та намагалися втекти з місця події, однак були зупинені.

Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Готується обрання затриманим запобіжного заходу.

Спецоперація проводилася спільно з Головним управлінням Національної поліції та прокуратурою області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.