Богдан давно хотів звільнитися – ЗМІ дізнались причини

“Останнью краплею” для Богдана нібито стало те, що його не взяли у відрядження до Ватикану.

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан 10 лютого мав неприємну розмову з Володимиром Зеленським, після якої остаточно вирішив піти з посади.

Про це йдеться у матеріалі «Української правди». Про розмову між Богданом і Зеленським журналістам розповіли два джерела в ОПУ. Богдан начебто сказав, що хоче написати заяву про звільнення, якщо президент цього хоче. Зеленський відповів: іди та пиши”.

Співрозмовники журналістів розповіли, що Богдан хотів звільнитися ще після інциденту з помічником Зеленського Андрієм Єрмаком, який відповідав за вирішення “іранської кризи”, але тоді його відмовили заступники та найближче оточення. Вмовляти Богдана не звільнятися, як йдеться, “приїхала купа людей у владі”, у результаті чого голова Офісу президента “вгамувався на час”.

Але Зеленський на тлі цього і далі демонстрував свою прихильність до Єрмака. Так, 1 лютого президент у своєму Офісі проводив інтерв’ю із потенційними кандидатами до оновленого уряду. На цих співбесідах Богдана не було, але були присутні перший помічник Сергій Шефір, прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Андрій Єрмак. За даними джерел, останньою краплею для Богдана стала поїздка Зеленського до Італії, де він зустрівся зокрема із Папою Римським. У ній президента супроводжував Єрмак та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у якого відносини із Богданом також не склалися.

В цьому випадку, як стверджується, у Богдана спрацювала вже особиста образа, адже він греко-католик зі Львова, і його не взяли у відрядження до Ватикану. Як повідомляв УНІАН, сьогодні президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака на посаду керівника Офісу президента України. Перед цим Зеленський звільнив Єрмака з посади помічника президента, а Андрія Богдана – з посади керівника Офісу президента.

Читайте також  “Суперництво залишилося в минулому”: Порошенко зателефонував Зеленському і домовився про зустріч

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.