“Допоможіть мені дочекатись пересадки нирок”: 19-річний Ігор просить небайдужих про підтримку

Ігор Собчук із Шумщини хворіє спадковим нефритом (запалення нирок) З трьох років хлопець відчайдушно бореться із хворобою. Кожних кілька тижнів хлопець повинен їздити у Білорусь, адже там він стоїть у черзі на пересадку нирок. Дорога обходиться у тисячі гривень. Крім того, Ігореві постійно потрібні дорогі препарати.

29 жовтня я знову приїхав з Мінська, де був у лікарні. Вже 8 місяців я в черзі на пересадку нирки і 2 роки на діалізі, – розповідає Ігор. – Лікарі нічого нового не сказали. Знову потрібно за три місяці їхати і дальше продовжувати приймати дороговартісні припарати. Таблеткова терапія триває вже понад півтора року.

Тричі на тиждень Ігор змушений проходити гемодіаліз (штучне очищення крові). Для цього треба їздити у Кременець. Та надія є! Держава вже виділила кошти на пересадку нирки в Білорусі, проте треба дочекатися черги. Весь цей час Ігор повинен приймати багато ліків, щоб підтримати своє здоров’я. Він просить усіх небайдужих допомогти коштами, адже їх дуже бракує.

– Я дуже надіюся, що мені вже скоро зроблять пересадку, але і після неї потрібно кошти на припарати на перші три місяці, – каже хлопець. – Потім мені обіцяють, що кошти почне видавати держава. Єдине, що це буде не орігінал, а замінники. Їх не рекомендують вживати в Мінську але що ж зробиш. Зараз я прошу лише допомогти мені дочекатись пересадки. Наразі Ігор збирає кошти на лікування, та на наступну дорогу до Мінська. – Я лікуюсь з трьох років. Нещодавно цілий рік я лікувався у клініці “Охмадит” у Києві, місяць лежав у реанімації, – розповідає Ігор Собчук. – А коли виповнилося 18 років, мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання. Після гемодіалізу почуваюсь погано – тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру.

Читайте також  У Франківську помер відомий художник Микола Варення

Хлопець каже, що відколи розпочав збір коштів – отримав підтримку сотень людей. Серед яких – зовсім незнайомі.В розмові Ігор просить передати слова вдячності всім, хто допомагає йому.

Зараз Ігор не має можливості навчатись, адже здоров’я не дозволяє. Він каже, що мріє колись стати кухарем.

Довідка: Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у Приват банку: 4149499115367490 (Собчук Ігор Ігорович). Телефон: 097 749 97 67

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.