Його піднімають. Він б’є у відповідь і знову засинає…. Люди йдуть геть. Нікому не хочеться мати синяки й дістати. А ще – мати вслід. Крик

Я не писала б про це. Тема надто особиста.

 


Навіть місяць тому не готова була привідкрити завісу такого на загал. Цієї ночі “прорвало”. Алкоголіки, бомжі на морозі в нашому місті. Лежать. Сплять. На снігу, траві, тротуарах, лавках…. Це не про хворобу чи ставлення людей. Про мій особистий вибір.

Лежить збитий пес-кіт-лисиця. На дорозі. Стогне. Нявкає. Жалісливі тваринолюби підберуть, відвезуть в дорогу клініку. Зберуть 20 тисяч на лікування, операції, перетримку реабілітацію….. Тварина житиме чи помре. Але весь Калуш знатиме про те, що збили собаку і за її життя хтось боровся. А потім пам’ятатимуть після смерті. Чесно. Так є. “Йди по веселці! “-  напишуть. Буде сотня лайків та коментарів.

Лежить Микола на вулиці Пушкіна. 3 години. Його піднімають. Він б’є у відповідь і знову засинає…. Люди йдуть геть. Нікому не хочеться мати синяки й дістати. А ще – мати вслід. Крик. На вулиці – 3. Микола все ще лежить. Мокрий від нетримання сечі. Смердючий. Огидний. Пісяє на зупинку. Просто там, де ви, Калушани, сядете вранці…. Підводиться. Падає. Йде. Лізе. Повзе. Слизько. Мороз. Ним трясе так, що видно здалеку…. Я йду за Миколою. Сама. В 1 год ночі. Йду.
Хапається за мої руки.  потім за куртку. Він в мочі. Штани спущені. Я піднімаю. Защіпаю ремінь. І веду. Мені бридко. Огидно. Але він хапається за мене так, наче це єдиний його шанс вижити. Залізні руки. Страх! Його страх в очах. Голосі. Благання. Я не бачу алкоголіка. А лише налякану змерзлу людину.
Але сам би він йшов-ліз-повз до ранку. Все обличчя в крові.
І голова в синцях.
Довела. Під’їзд теплый. Він житиме ще одну ніч.

Читайте також  Милосердя від морозу. Як у Франківську рятують знедолених людей і тварин від холоду

Відео: https://www.facebook.com/100032372272923/videos/185762702512804/

Микола міг і мене побити. Звідки я знаю, що в нього в голові? Мию руки. Перу одяг. Миюсь довго.
Я не стала брудною від його дотику.
Мені не соромно. Що піднімала штани й вела алкоголіка. Якого бачу вперше й востаннє.
Бо….. Це Людина. Навіть агресивних собак не стріляють відразу. Їх тримають окремо. Годують. І кажуть, що винні люди. Злих собак не буває. Вони такими стають.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: