Ігор Візнюк: Квартирні злодії жодних міток – ні “хрестиків”, ні “мінусів” не залишають, це абсолютно не підтверджена інформація (відео).

Із запитанням, яке цікавить громадськість стосовно чуток, що квартирні злодії помічають квартири, де нібито відсутні господарі, чи ці позначки мають якесь інше значення, журналісти краю звернулися за роз’ясненням до поліції.

domushnik-vor

Відповісти на це запитання та загалом охарактеризувати стан квартирних крадіжок, зареєстрованих в області, ми запросили в.о. начальника управління кримінальної поліції ГУНП в Івано-Франківській області Ігоря Візнюка.

Передусім Ігор Степанович розповів, що число квартирних крадіжок в області зросло майже вдвічі, якщо порівняти з таким же періодом минулого року їх зареєстровано понад 400. Звичайно поліцією докладаються значні зусилля, щодо розкриття цього виду злочинів, проте значна їх кількість залишається ще не розкритими.

«Найчастіше злочини вчиняють у світлу пору доби, від 10 до 12 години, тобто в робочий час, – веде розмову Ігор Степанович. Спосіб вчинення квартирних крадіжок різний, але найчастіше злодії добирають ключі до замків і таким чином заходять у помешкання. Такий спосіб більше притаманний крадіжкам з квартир, тобто у багатоповерхівках, а у приватному секторі найчастіше до будинків злодії потрапляють шляхом відважування металопластикових віконних, а подекуди дверних рам. Також злочинці користуються і вільним доступом. Люди заходять у квартиру, забувають замкнути двері за собою, при цьому залишають у коридорі цінні речі, а зловмисники їх викрадають. Що стосується так званих позначок, які залишають злодії «+» чи «–» то ця інформація у жодному випадку оперативниками не підтверджується. Більше того, з’ясовано що ці позначки проставляють Інтернет-провайдери, які своєрідним способом відмічають квартири з наявним там Інтернет зв’язком чи без такого. А громадяни уже домислили і перекрутили цю інформацію, як нібито якісь умовні позначки злодіїв. Хочу запевнити та заспокоїти людей, що злочинці намагаються слідів за собою не залишати, зокрема таких очевидних, це якийсь штучний ажіотаж».

Також полковник поліції пояснив, що на ріст квартирних крадіжок впливає економічна ситуація у країні, соціальна та ще одна складова – це міграція злочинців.

Читайте також  Франківець Артур Хлопек підірвався на міні на Донбасі – побратими просять про допомогу

Щоб убезпечитися від квартирних злодіїв правоохоронець порадив звертатися до поліції, як тільки люди виявили підозрілих і невідомих їх оточенню осіб, щоб можна було випередити злочини, а не розшукувати злодіїв після того як пройшло немало часу як виявили крадіжку.

Окрім того, Ігор Степанович зазначив, що немає таких замків, які б не відчинили злодії, тому радить людям професійну державну охорону помешкань, адже вартові приїжджають на спрацювання сигналізації за лічені хвилини. Це найнадійніший спосіб, а ще досить допомагають правоохоронцям у розкритті крадіжок встановлені камери відеонагляду.

 

СЗГ УМВС в Івано-Франківській області

 

В Івано-Франківську домушники стали позначати квартири мітками

В Івано-Франківську домушники стали позначати квартири мітками

В Івано-Франківську домушники стали позначати квартири мітками

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.